Dolar 32,8221
Euro 35,1421
Altın 2.449,46
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Açık
Samsun
28°C
Açık
Pts 28°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 27°C

17 İlde Dev FETÖ Operasyonu: “Kıskaç-18” ile 90 Şüpheli Yakalandı

17 İlde Dev FETÖ Operasyonu: “Kıskaç-18” ile 90 Şüpheli Yakalandı
30 Mayıs 2024 17:27

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gün içinde 17 ilde düzenlenen “Kıskaç-18” operasyonlarında FETÖ’ye yönelik önemli bir darbe vurulduğunu ve toplam 90 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

Kapsamlı Operasyonlar

Katılan Birimler:
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlara, il emniyet müdürlüklerinin TEM ve KOM şube müdürlükleri katıldı.

Operasyon Düzenlenen İller:
Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ.

Şüphelilerin Faaliyetleri ve Ele Geçirilenler

Tespit Edilen Faaliyetler:
FETÖ’nün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde yer almak
Ankesörlü telefonlarla iletişim kurmak
Örgüt içerisindeki sorumlu şahıslarla irtibatlı olmak
İfade ve teşhislerde adı geçmek
Örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklanmak
FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunmak

Ele Geçirilenler:

Çok miktarda döviz ve Türk Lirası
Çok sayıda dijital materyal
Örgütsel dokümanlar
Bakan Yerlikaya’dan Kahraman Polislere Teşekkür
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi. Bu operasyonlar, Türkiye’nin FETÖ terör örgütüne karşı mücadelesindeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha ortaya koydu. Bakan Yerlikaya, milletin huzuru ve güvenliği için sürdürülen bu kararlı mücadelenin güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle devam edeceğini vurguladı.

“Kıskaç-18” operasyonları, Türkiye’nin FETÖ terör örgütüne karşı mücadelesinde önemli bir başarı daha kaydetti. 17 ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda yakalanan 90 şüpheli, örgütün çözülmesi ve adaletin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.