Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 28°C

2024 ALES/2 Sınavı İçin Geçici Kimlik Belgesi Düzenleme Kolaylığı

2024 ALES/2 Sınavı İçin Geçici Kimlik Belgesi Düzenleme Kolaylığı
26 Temmuz 2024 12:27

28 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/2) katılacak adaylar için önemli bir duyuru yapıldı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sınav günü T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden veya çeşitli nedenlerle geçerli kimlik belgesi bulunmayan adaylar için Nüfus Müdürlüklerinin açık tutulacağını açıkladı.

Sınav Günü Geçici Kimlik Belgesi Kolaylığı

Sınav günü, kimlik belgesi eksikliği nedeniyle sınava kabul edilmeyecek durumda olan adaylar, 28 Temmuz 2024 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık olacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurarak geçici kimlik belgesi alabilecekler. Bu süreçte adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan başvuru bilgilerine T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişim sağlayarak kimlik bilgilerini doğrulatacaklar.

Geçici Kimlik Belgesi Düzenleme Süreci

Nüfus Müdürlüğü personeli, adayın kimlik bilgilerini kontrol ettikten sonra fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya sadece fotoğraflı ve barkodlu-karekodlu bir “Geçici Kimlik Belgesi” düzenleyecek. Bu belge, adayların sınava girebilmesi için gerekli olacak. Geçici Kimlik Belgesi dışında başka hiçbir belge sınava giriş için kabul edilmeyecek.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Nüfus Müdürlüklerine başvuran adayların, sınav giriş belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir. Adaylar, sınav günü açık olacak Nüfus Müdürlüklerinin adreslerine ve açık oldukları saatlere aşağıdaki bağlantıdan erişebilirler:

[Sınav Günü Açık Olacak Nüfus Müdürlükleri]

Bu uygulama, adayların sınava sorunsuz bir şekilde katılabilmeleri için önemli bir kolaylık sağlamaktadır. Adayların bu fırsatı değerlendirmeleri ve gerekli belgeleri tamamlamaları önemle duyurulur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.