Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Erdoğan’dan Uzaya Canlı Bağlantı: “Atasever, Görev İçin Hazır!”

Erdoğan’dan Uzaya Canlı Bağlantı: “Atasever, Görev İçin Hazır!”
8 Haziran 2024 10:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın ABD’nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesisinden gerçekleştirilecek uzay seferi öncesi Tuva Cihangir Atasever ile canlı bağlantı yaptı. Erdoğan, Atasever’e yörünge altı araştırma uçuşu hazırlıklarını sordu.

Atasever, bu tarihî görevi yerine getirmek üzere New Mexico’da bulunmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, hazırlıkların son gününde olduklarını ve uçuşa hazır olduklarını ifade etti. Alper Gezeravcı ile yoğun eğitimler aldıklarını söyleyen Atasever, yarın taşıyıcı uçakla 14 kilometrelik irtifaya ulaşacaklarını, ardından uzay aracının serbest kalarak hibrit motorun ateşlenmesiyle 90 kilometrelik irtifaya ulaşacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı’nın deneyimlerini Atasever’in avantajına kullanacağına inandığını belirterek, “Genç nesillerin bilime olan ilgisini arttıracak ve Türkiye’nin uzay araştırmalarına büyük bir zemin hazırlayacaksınız. Sen ikinci astronotumuz olacaksın ama son olmayacaksın. Ülkemiz insanlı uzay görevi noktasında seninle şimdi üçüncünün altyapısını hazırlayacak” dedi.

Atasever, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Görevimi tamamlayıp, başarılı bir şekilde ilgili deneylerimizi gerçekleştirip ülkemize döneceğim anı sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.

Erdoğan, Atasever’in Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını taşıyacak olmasının önemine değinerek, “İki devlet, tek millet” şuuruyla bu yolculuğun gerçekleştirileceğini vurguladı. Atasever, her iki bayrağın da uzay yolculuğunda yanında olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atasever’e başarılar diledi ve görevi başarıyla tamamlayıp buluşmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.