Dolar 34,1730
Euro 37,0637
Altın 2.975,53
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Yağmurlu
Samsun
15°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Pelosi’den Biden’a Nazik İkna: “Yarıştan Çekilmek İçin Usta Dokunuş”

Pelosi’den Biden’a Nazik İkna: “Yarıştan Çekilmek İçin Usta Dokunuş”
23 Temmuz 2024 12:18

NBC’nin Pazartesi günü bildirdiğine göre, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Joe Biden’ın 2024 yarışından çekilmesinde önemli bir rol oynadı ve kampanyasını sürdürmenin sonuçları konusunda onu uyardı.

Kendi partisinden gelen haftalarca süren spekülasyon ve artan baskının ardından, Biden Pazar günü yeniden aday olmayacağını ve Kasım ayındaki seçimlerde Demokrat Parti adayı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i desteklediğini açıkladı.

NBC’nin kaynaklarına göre, Pelosi, Biden’ı yarıştan çekilmeye “nazikçe itme” konusunda kilit bir oyuncuydu. Pelosi, Biden’a kamuoyunda istifa çağrısında bulunmasa da, perde arkasında “sessizce ve metodik bir şekilde” çalıştı. Pelosi’nin, çok sayıda sıradan milletvekiliyle konuşarak, Biden’ın adaylığı konusunda “vicdanlarının sesini dinlemeye” teşvik ettiği bildirildi.

Üç kaynak, Biden’ın yarıştan çekilmesi konusundaki momentumun her azaldığında, Pelosi’nin bu konuyu yeniden gündeme getirdiğini söyledi.

Bir Temsilciler Meclisi Demokrat liderlik yardımcısı, “Pelosi’nin hâlâ usta bir siyasi taktikçi olduğunu gösterdiğini düşünüyorum” dedi.

Cuma günü, bir düzineden fazla kongre üyesi, Biden’ın zihinsel ve fiziksel durumu konusundaki endişeler nedeniyle parti adayı olarak kenara çekilmesi çağrısına katıldı.

Geçen hafta Pelosi ile konuşan bir başka Demokrat, NBC’ye, “Cuma günü üyelerin onun (Biden) istifa etmesi çağrısında bulunmasının tüm sebebi Nancy idi” dedi.

Bir Demokrat milletvekili, Pelosi’nin Biden’ın kararındaki sorumluluğu hakkında “%50” dedi.

Bir Demokrat kaynak, eski başkan Pelosi’nin “siyasi olarak hâlâ liderimiz” olarak görüldüğünü ve “Kamala’nın başarısını sağlamak için yalnızca onun” yeterli olduğunu öne sürdü.

Raporlara göre, Biden’ın çekilme duyurusundan bir gün önce, Cumartesi günü Pelosi, Biden’ı özel bir telefon görüşmesinde yarışta kalırsa, Cumhuriyetçi Donald Trump’a o kadar kötü bir şekilde yenilebileceğini ve bunun hem Temsilciler Meclisi hem de Senato kontrolüne mal olabileceğini konusunda uyardı.

CNN’e göre, Biden yarıştan çekildikten sonra Pazar günü Pelosi ve Harris görüştü. Pelosi, Pazartesi günü Harris’i destekleyerek, onun için “muhteşem derecede zeki” dedi ve “Kasım ayında bizi zafere götüreceğine tamamen güveniyorum” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.