Dolar 34,1880
Euro 37,0808
Altın 2.976,59
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Yağmurlu
Samsun
15°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Tesla’dan Gelecek Yıl İnsan Kılığında Robotlar: “İnsansılar Çalışmaya Başlıyor!”

Tesla’dan Gelecek Yıl İnsan Kılığında Robotlar: “İnsansılar Çalışmaya Başlıyor!”
23 Temmuz 2024 12:22

Elektrikli araç üreticisi Tesla, gelecek yıl iç kullanımlar için insansı robotlar tanıtmayı planlıyor ve 2026 yılına kadar daha geniş üretim yapmayı hedefliyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, bu haberi duyurdu.

Musk, Pazartesi günü X platformunda yaptığı paylaşımda, robotların şirketin fabrikalarında “düşük üretim” seviyesinde olacağını söyledi. Diğer şirketler için “umarım” 2026 yılına kadar yüksek üretimde olacaklarını belirtti.

Bu duyuru, CEO’nun Nisan ayında Tesla robotu Optimus’un yıl sonuna kadar fabrika görevlerini yerine getirebileceğini ve 2025 sonunda satışa hazır olabileceğini söylemesinin ardından geldi.

Tesla ilk olarak 2021 yılında bir AI Günü etkinliğinde insansı robotlar üzerinde çalışmayı planladığını açıkladı. Bir yıl sonra şirket, Bumblebee olarak adlandırılan Optimus’u tanıttı ve bu robotun maliyetinin bir Tesla arabasından daha az olacağını ve büyük sayılarda üretileceğini söyledi.

Musk, o dönemde Tesla robotundan önce gelen birçok robotun “beyin eksikliği” olduğunu ve kendi başlarına dünyayı gezme yeteneğine sahip olmadığını söyledi. Optimus’un “son derece yetenekli bir robot” olacağını ve fiyat etiketinin 20.000 dolardan az olacağını belirtti.

“Optimus, beş veya on yıl içinde inanılmaz olacak, akıl almaz,” diye iddia etti Musk.
İnsansı robotlar, insanların yüz ifadelerini ve hareketlerini taklit ederek insanlara benzemek ve insan gibi hareket etmek için üretilir.

Japonya’nın Honda ve Hyundai Motor’un Boston Dynamics gibi birçok şirket, tekrarlayan ve tehlikeli veya sıkıcı görülen görevleri yerine getirerek bazı endüstrilerdeki potansiyel işgücü sıkıntılarını gidermek için insansı robotlara yatırım yapıyor.

Musk, robot satışlarının Tesla işinin diğer segmentlerinden, hatta otomobil üretiminden daha büyük bir parçası haline gelebileceğini daha önce söylemişti.

Araştırma firması MarketsandMarkets’a göre, 2023 yılında 1.8 milyar dolar değerinde olan küresel insansı robot pazarı, önümüzdeki beş yıl içinde 13 milyar doları aşacak şekilde yükselmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.