Dolar 34,0169
Euro 38,0176
Altın 2.827,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 24°C
Yağmurlu
Samsun
24°C
Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Real Madrid, ‘İşkence Arenası’ Şikayetleri Üzerine Konserleri Durdurdu

Real Madrid, ‘İşkence Arenası’ Şikayetleri Üzerine Konserleri Durdurdu
16 Eylül 2024 11:17

Real Madrid, Santiago Bernabéu Stadyumu’ndaki tüm konserleri iptal etti veya yeniden programladı ve yerel halkın, stadyumun “işkence arenası”na dönüştüğü yönündeki şikayetleri üzerine belediye gürültü düzenlemelerine uymak için çalışmalar yapıyor.

İspanya’nın en büyük futbol takımlarından birinin evi olarak bilinen Bernabéu, beş yıl süren 900 milyon Euro’luk yenileme çalışmasının ardından bahar ve yaz boyunca birçok ünlü konserine ev sahipliği yaptı. Son dönemlerde Taylor Swift, Luis Miguel ve Kolombiyalı yıldız Karol G gibi isimler stadyumda performans sergiledi.

Ancak bu konserler bazı müzikseverleri mutlu ederken, çevredeki pek çok yerel halkı umutsuzluğa sürükledi. Yüksek ses seviyeleri, gece yarısı biten konserler, yerel parkları kamp alanına çeviren hayranlar, sarhoş kişilerin kapı önlerine işemesi ve konut yollarının kapatılması gibi sorunlarla karşılaşan çevre sakinleri, Madrid şehir belediyesine karşı hukuki işlem başlattı.

Kulüp tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, konser programını yeniden gözden geçirme kararı alındığı belirtildi.

“Real Madrid FC, Santiago Bernabéu Stadyumu’ndaki etkinlik ve konser programını geçici olarak yeniden düzenleme kararı aldığını duyurur,” denilen açıklamada, “Bu karar, konserlerin ilgili belediye düzenlemelerine tam olarak uymasını sağlamak için kulübün aldığı bir dizi önlemin parçasıdır” denildi.

Ses yalıtım önlemleri alınmış olmasına rağmen, “farklı organizatörler ve promotörlerin” hala belediye gürültü düzenlemelerine uymakta zorlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Kasım ve Aralık aylarında yapılması planlanan İspanyol sanatçılar Dellafuente ve Aitana’nın konserlerinin yanı sıra, Mart ayında yapılacak Lola Índigo konserlerinin de erteleneceği belirtildi. Ekim ayında yapılması planlanan bir K-pop konseri ise iptal edildi.

Kulüp, yenilenen stadyumu en iyi şekilde kullanmak için birçok gösteri ve etkinlik planladığını belirtti, ancak “Real Madrid, sürdürülebilirlik ve uyum konularında Madrid bölgesel hükümeti ve Madrid şehir belediyesi ile çalışmaya devam edecek ve stadyumun faaliyetlerinin Madrid şehriyle olan taahhüdüne uygun olmasını ve çevredeki çevreye faydalı olmasını sağlamayı hedefleyecek” dedi.

Konser gürültüsüne karşı kurulan derneğin sözcüsü José Manuel Paredes, bu açıklamanın stadyum çevresindeki halk için geçici bir rahatlama sağladığını ancak grubun hukuki mücadeleyi bırakmadığını vurguladı.

Paredes, Bernabéu’nun yalnızca spor etkinlikleri ve nadir “olağanüstü etkinlikler” için lisanslı olduğunu, sık sık konserler düzenlemek için uygun olmadığını belirtti.

“Onlardan sadece kanuna uymalarını istiyoruz – fazlasını veya eksilmesini değil” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.