Dolar 34,1093
Euro 38,1278
Altın 2.866,92
BİST 9.919,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 25°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 26°C

Derbi Gecesi: Aslan ve Kanaryalar Zirve İçin Kapışıyor!

Derbi Gecesi: Aslan ve Kanaryalar Zirve İçin Kapışıyor!
20 Eylül 2024 10:28

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de 6. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekip, ligde oynadığı 5 maçta 5 galibiyet alarak 15 puanla zirvede yer alıyor. Fenerbahçe ise 13 puanla ikinci sırada bulunuyor ve derbiyi kazanarak liderlik koltuğuna oturmayı hedefliyor.

Galatasaray, sezonun ilk 5 maçında 17 gol atarak en fazla gol atan takım konumunda. Ekip, Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1, Adana Demirspor’u 5-1, Çaykur Rizespor’u 5-0 ve Gaziantep FK’yi 3-1 mağlup etti. Ancak, takımda Hakim Ziyech sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyecek. Mauro Icardi ise antrenmanlara katıldı ve teknik direktör Okan Buruk’un kararına göre derbide yer alabilir.

Fenerbahçe, derbi öncesinde sadece Bright Osayi-Samuel’ın sakatlığı nedeniyle eksik. Tecrübeli stoper Alexander Djiku, sakatlığını atlatarak takıma döndü. Yeni transfer Filip Kostic’in de kadroda yer alması bekleniyor. Ayrıca, Jayden Oosterwolde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe’de 7 futbolcu, bu derbide ilk kez forma giyecek. Sofyan Amrabat, Youssef En-Nesyri, Allan Saint Maximin, Cenk Tosun, Filip Kostic, Levent Mercan ve Oğuz Aydın, Galatasaray karşısında sahaya çıkmayı bekliyor. Daha önce kadroda bulunan ancak Galatasaray’a karşı oynamayan Bartuğ Elmaz, Mert Müldür, Rodrigo Becao, Ryan Kent ve Ertuğrul Çetin de ilk derbi deneyimini yaşayabilir.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı son 4 lig maçının 3’ünde kalesini gole kapatmayı başardı. Derbi öncesinde, Galatasaray’ın geçmişte Fenerbahçe’ye karşı gösterdiği performans, sarı-lacivertliler üzerinde bir baskı oluşturabilir.

Derbi, sadece 3 puan için değil, aynı zamanda sezonun kaderini etkileyebilecek bir mücadele olarak öne çıkıyor. Taraftarlar, her iki takımın da sahada maksimum motivasyonla mücadele etmesini bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.