Dolar 34,2207
Euro 37,1313
Altın 2.984,11
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İsviçre’den BMGK’ya Çağrı: Lübnan’daki Çatışmalar Derhal Durdurulmalı

İsviçre’den BMGK’ya Çağrı: Lübnan’daki Çatışmalar Derhal Durdurulmalı
14 Ekim 2024 09:40

İsviçre, İsrail’e Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yönelik tüm saldırılarını acil olarak durdurması çağrısı yaptı.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in UNIFIL’i hedef almasına ilişkin X’ten paylaşımda bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Lübnan’daki artan gerilim ve Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar nedeniyle acil bir toplantı gerçekleştirdi. İsviçre, bu çatışmaların şiddetlenmesinden derin endişe duyduğunu belirterek, tüm taraflara uluslararası insancıl hukukun (DIH) her koşulda saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

İsviçre hükümeti, çatışmaların derhal sona erdirilmesi gerektiğini vurgularken, uluslararası hukukun ihlal edildiği her durumu şiddetle kınadığını ifade etti. Ayrıca, bu kriz için askeri bir çözüm bulunamayacağını belirterek, diplomatik yolların ve müzakere süreçlerinin önemini bir kez daha dile getirdi.

Lübnan’daki mevcut durum, bölgesel güvenlik ve istikrar açısından büyük bir tehdit oluştururken, İsviçre de diğer uluslararası aktörlerle birlikte krizin tırmanmasını önlemeye yönelik çabalara destek veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.