Dolar 34,1522
Euro 37,1778
Altın 2.945,54
BİST 9.019,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 14°C
Cts 17°C
Paz 16°C

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Terör Propagandasına Müsamaha Göstermeyiz”

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Terör Propagandasına Müsamaha Göstermeyiz”
15 Ekim 2024 10:11

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da 13 Ekim 2024 tarihinde yasa dışı bir miting düzenlemeye çalışan ve terör propagandası yapan kişilere yönelik yürütülen operasyonlara ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, ülkenin birlik ve güvenliğine yönelik her türlü tehdidin kararlılıkla bertaraf edileceğini vurgulayarak, terör propagandasına kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Yerlikaya’nın açıklamasında öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

Yasa dışı miting girişimi: Diyarbakır’da kamu düzenini bozacak şekilde yasa dışı miting yapmaya çalışanlar ile sosyal medya üzerinden terör örgütünü destekleyen paylaşımlar yapan 47 hesap yöneticisinin tespit edildiği ve haklarında işlem başlatıldığı bildirildi.

Terör propagandası: Bölücü Terör Örgütü elebaşının fotoğraflarını paylaşan, aralarında 7 DEM Parti milletvekilinin de bulunduğu toplam 13 kişinin sosyal medya hesaplarının tespit edildiği belirtildi.

Gözaltılar: Terör örgütü lehine propaganda yaptığı tespit edilen 5 şüphelinin gözaltına alındığı, bir çocuğun muhafaza altına alındığı ve 1 şüphelinin tutuklandığı; diğer 4 şüpheliye ise adli kontrol kararı verildiği açıklandı. Muhafaza altına alınan çocuğun ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Operasyonlar: Diyarbakır ve 36 ilde düzenlenen operasyonlarda, geçmişte illegal sokak eylemlerine katılan ve üst düzey örgüt mensuplarıyla bağlantısı olan 269 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıklarını, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığını ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığını tebrik ederken, terör örgütleriyle mücadelenin azim ve kararlılıkla süreceğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.