Dolar 34,2546
Euro 37,0521
Altın 3.027,94
BİST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C

ABD’de Helikopter Radyo Kulesine Çarptı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

ABD’de Helikopter Radyo Kulesine Çarptı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti
22 Ekim 2024 09:01

ABD’nin Houston, Teksas kentinde, Pazar akşamı yaşanan bir helikopter kazası dört kişinin, aralarında bir çocuğun da bulunduğu, hayatını kaybetmesine yol açtı. Yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, kazada yerde herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Kazayı yakındaki bir güvenlik kamerası kaydederken, olay anını ve sonrasını gösteren birçok video, bölge sakinleri tarafından da çekildi.

Radyo Kulesine Çarparak Düştü

Kaza, yerel saatle 20.00’den hemen önce, özel mülkiyete ait R44 model bir helikopterin Houston’ın Greater East End bölgesindeki bir radyo kulesine çarpmasıyla meydana geldi. Helikopter, kazadan önce, çarpma noktasına yaklaşık 24 kilometre uzaklıktaki Ellington Field havaalanından kalkış yapmıştı. Houston Emniyet Müdürü J. Noe Diaz, basın toplantısında kaza ile ilgili bu bilgileri paylaştı.

“Facia Daha Büyük Olabilirdi”

Houston Belediye Başkanı John Whitmire, olayın daha trajik sonuçlara yol açmamış olmasının büyük bir şans olduğunu vurguladı. Radyo kulesinin yakınında bulunan gaz tankı ve yerleşim alanlarına işaret eden Whitmire, “Kulenin hangi yöne devrileceği belli olmayan bir noktadaydık. Çok şanslıydık ki devrilme olmadı,” dedi. Ayrıca, patlamanın oluşturduğu ateş topunun büyük ölçüde izole kaldığını ifade etti.

Yangın ve Acil Müdahale

Radyo kulesinin çarpma sonrası çökmesinin ardından, iki veya üç şehir bloğu büyüklüğünde bir alanda otlar alev aldı. Houston İtfaiye Teşkilatı Şefi Thomas Munoz, acil durum ekiplerinin dakikalar içinde olay yerine ulaştığını ve yangına müdahale ettiğini belirtti.

Kaza, Federal Havacılık Dairesi (FAA) tarafından soruşturuluyor. Yetkililer, kazanın nedenini belirlemek için kapsamlı bir inceleme yapacaklarını açıkladı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.