Dolar 34,1880
Euro 37,0808
Altın 2.976,59
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Yağmurlu
Samsun
15°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ABD’de Demokratlar Biden’ın Görevden Ayrılmasını Talep Ediyor

ABD’de Demokratlar Biden’ın Görevden Ayrılmasını Talep Ediyor
20 Temmuz 2024 13:00

ABD’de Demokrat Parti içindeki baskılar artıyor ve 81 yaşındaki Başkan Joe Biden’ın 2024 başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmaktan çekilmesi için çağrılar yoğunlaşıyor. NBC News’in bildirdiğine göre, Kongre’de en az 13 Demokrat daha Biden’ın yarıştan çekilmesi çağrısında bulundu. Bu, Biden karşıtı seslerin Kongre’deki toplam sayısını Cuma günü itibarıyla en az 35’e çıkardı.

Covid-19’a yakalanan ve şu anda Delaware’deki evinde izole olan Biden, kampanya çalışmalarına gelecek hafta yeniden başlayacağını belirtti. Eski Başkan Barack Obama, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi gibi etkili Demokrat isimler, Biden’ın yeniden seçim şansları konusunda endişelerini dile getirdi. Bu endişeler, Biden’ın Haziran ayında Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile yaptığı tartışmadaki kötü performansının ardından arttı.

Cuma günü Senatör Sherrod Brown ve bazı Temsilciler Meclisi Demokratları, Biden’ın çekilmesi çağrısında bulunan Capitol Hill’deki artan sayıdaki yasama ve parti bağışçısına katıldılar. AP-NORC Kamu İşleri Araştırma Merkezi’nin Çarşamba günü yayımladığı anket, ülkedeki Demokratların yaklaşık üçte ikisinin Biden’ın yarıştan çekilmesini ve başka bir adayın yarışa girmesini istediğini gösteriyor.

NBC’nin haberine göre, Biden ailesi, Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesi durumunda nasıl bir süreç izleneceğini tartışmaya başlamış durumda. Ancak Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates, böyle bir çekilme tartışmasının olmadığını ve destekçilere “inançlarını korumalarını” söyledi.

Biden, Cuma günü yaptığı açıklamada, gelecek hafta kampanya çalışmalarına geri döneceğini duyurdu. Trump’ın Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi’ndeki konuşmasının ardından Biden, Trump’ı “karanlık bir gelecek vizyonu” olarak nitelendirdi.

Trump, Pennsylvania’daki bir mitingde suikast girişimi nedeniyle ölümle burun buruna geldikten sonra Perşembe günü ilk kez kamuoyuna hitap etti. Kasım ayında “inanılmaz bir zafer” vaat eden Trump, ülkenin tarihindeki “dört en büyük yıl”ın ardından Amerika’yı çok hızlı bir şekilde yeniden büyük yapma sözünü verdi.

Temmuz başında Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Amerikan halkı tarafından seçilen herhangi bir ABD Başkanı ile çalışacağını söylemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.