Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Almanya, Yunanistan’ın Tazminat Talebini Reddetti

Almanya, Yunanistan’ın Tazminat Talebini Reddetti
28 Ekim 2022 21:14
142

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Yunanistan’ın Nazi işgali için ülkeye yüz milyarlarca euro tazminat ödemesi talebini reddetti ve işgal meselesinin “hukuki ve siyasi olarak kapalı” olduğunu söyledi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bu ayın başlarında, tazminat meselesinin hem hükümet hem de Yunan toplumu için yarım kaldığını ve bunu bir prensip meselesi olarak nitelendirdiğini açıklamıştı.

Yunan yetkililer Sırp mevkidaşlarıyla, alacakları tazminatı şu ana kadar alamamış olan Doğu Avrupa ülkelerine verilecek savaş tazminatları konusunda Avrupa Konseyi’ne sunulmak üzere bir öneri taslağı hazırlamak için bir araya geliyorlar.

Yunanistan, 1945’ten beri zorunlu olduğunu söylediği tazminatın geri ödenmesini sağlamaya çalışıyor, ancak her seferinde Almanya tarafından reddediliyor.

Berlin, borcunu neden geri ödemek zorunda olmadığını söylemek için çeşitli argümanlar sundu. Atina, tüm bu argümanları geçersiz bularak reddetti.

Naziler 1941’de Yunanistan’ı işgal etti ve 1944’e kadar orada kalarak yüz binlerce Yunan sivili – bazı tahminlere göre nüfusun yüzde 13’ü- öldürdü.

Almanya, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinden bu yana İsrail ve Polonya’ya on milyarlarca euro tazminat ödedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.