Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 29°C

“Başkan Nerede?” Biden’dan Hayatta Olduğuna Dair Kanıt İstendi!

“Başkan Nerede?” Biden’dan Hayatta Olduğuna Dair Kanıt İstendi!
24 Temmuz 2024 11:06

ABD Başkanı Joe Biden, geçen hafta Covid-19’a yakalandıktan sonra kendini izole etmeye başladı ve o zamandan beri halk arasında görülmedi. Bu durum, Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Lauren Boebert’in Biden’dan “hayatta olduğuna dair kanıt” talep etmesine yol açtı.

Boebert’in talebi, Biden’ın Pazar günü sosyal medya üzerinden yaptığı beklenmedik bir açıklamayla 2024 başkanlık yarışından çekildiğini ve Demokrat Parti’yi Kasım ayında temsil etmesi için Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i destekleyeceğini duyurmasının ardından geldi. Yazılı açıklama, başkanın sağlık durumu hakkında endişelere yol açtı çünkü mesaj, Biden’ın fotoğrafları veya videoları ile desteklenmemişti.

Pazartesi günü X platformunda bir dizi paylaşım yapan Boebert, Biden’ın o gün saat 17:00’ye kadar “hayatta olduğuna dair kanıt” sunmasını talep etti ve başkanın “istifa ettiğinin farkında olup olmadığını tartışması gerektiğini” belirtti.

“Gizlenmek tamamen kabul edilemez,” diye yazdı Boebert.

Gün boyunca Boebert, bu talebini birkaç kez yineledi, siyasi aktivist Charlie Kirk’ün, Las Vegas polis departmanına atfettiği doğrulanmamış bir söylentiye yanıt olarak yaptığı bir paylaşımda da bu talebini sürdürdü. Kirk’ün bilgilerine göre, Biden’ın geçen Çarşamba günü Las Vegas’ta açıklanmayan bir tıbbi acil durum yaşadığı ve ardından ani bir şekilde bir kampanya etkinliğini iptal ederek Delaware’e acilen seyahat ettiği iddia edildi. Kirk, “Görünüşe göre polis departmanındaki söylenti değirmeni, Joe Biden’ın ölüyor veya belki de zaten ölmüş olduğunu belirtiyordu,” diye yazdı ve insanları hikayeyi daha derinlemesine incelemeye çağırdı.

Bu arada, Biden’ın ekibi başkanın virüsten başarıyla iyileştiğini belirtti. Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden’ın “çok daha iyi hissettiğini” söyledi. Beyaz Saray doktoru Kevin O’Connor da, Biden’ın PAXLOVID’in onuncu dozunu tamamladığını ve semptomlarının neredeyse tamamen geçtiğini belirten bir mektup yazdı.

“Onun nabzı, kan basıncı, solunum hızı ve vücut ısısı tamamen normal. Oksijen doygunluğu, oda havasında mükemmel seviyelerde kalmaya devam ediyor. Akciğerleri açık. Başkan tüm başkanlık görevlerini yerine getirmeye devam ediyor,” diye yazdı Dr. O’Connor.

Ancak Boebert, bu açıklamaları reddederek, “bir doktordan gelen mektubun hayatta olduğuna dair kanıt olmadığını” savundu ve ABD başkanının Amerikan halkına hala hayatta olduğunu kanıtlamasını talep etti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.