Dolar 32,8221
Euro 35,1421
Altın 2.449,46
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Açık
Samsun
28°C
Açık
Pts 28°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 27°C

Bayramda Milli Parklar: Doğanın Kucaklamasına Hazır Mısınız?

Bayramda Milli Parklar: Doğanın Kucaklamasına Hazır Mısınız?
14 Haziran 2024 14:10

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların Kurban Bayramı tatilinde doğayla iç içe bir tatil geçirmeleri için tüm hazırlıkları tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde milli parklar ve tabiat parklarında herhangi bir aksilik yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri aldı. Bakan İbrahim Yumaklı, vatandaşları doğayla iç içe bir bayram geçirmek için milli parklar ve tabiat parklarına davet etti.

Hazırlıklar Tamamlandı

DKMP Genel Müdürlüğü, tatil süresince ziyaretçilerin rahat ve güvenli bir şekilde parkları kullanabilmeleri için saha tesislerinin bakım ve onarımlarını tamamladı. Ziyaretçilerin huzur içinde vakit geçirebilmeleri için güvenlik önlemleri artırıldı ve sahaların temizliği sağlandı. Ayrıca, alanlarda yeterli sayıda görevlinin bulunması için gerekli planlamalar yapıldı.

Ziyaretçi Artışı Bekleniyor

Geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde korunan alanları 4 milyon 601 bin 672 kişi ziyaret etti. Bu yıl da benzer bir yoğunluk bekleniyor. DKMP yönetiminde toplam 662 korunan alan bulunuyor ve bu alanlardan 49 milli park ile 265 tabiat parkı ziyaretçilere açık durumda. Özellikle Antalya’daki Beydağları Sahil Milli Parkı, Muğla’daki Marmaris Milli Parkı ve Kocaeli’deki Ormanya Tabiat Parkı, en çok ziyaret edilen alanlar arasında yer alıyor.

Orman Yangını Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşları orman yangınları konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yangınların büyük kısmının insan kaynaklı olduğunu belirten Bakan Yumaklı, ziyaretçilerin ormanlarda yangına sebebiyet verecek ihmallerden kaçınmalarını istedi.

“Vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz, orman yangınları konusunda tedbirli davranmalarıdır. Ayrıca yangınlara sebebiyet veren orman çöpleri konusunda da daha dikkatli olmalıyız,” diyen Bakan Yumaklı, tüm vatandaşların ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti ve huzur dolu bir bayram geçirmelerini temenni etti.

Gelecek Nesillere Bırakılacak Miras

Bakan Yumaklı, korunan alanların bin bir çeşit bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yaptığını belirterek, bu alanların sadece geçmişten devralınan bir miras değil, aynı zamanda gelecek kuşaklara bırakılması gereken birer hazine olduğunu vurguladı. Vatandaşları, bu alanlarda gerekli hassasiyeti göstermeye çağırdı.

Bayram tatilinde tabiatla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki milli parklar ve tabiat parklarını ziyaret ederek doğanın tadını çıkarabilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.