Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Bitcoin, Popüler Kripto Borsasının İflas Korkuları Üzerine Çöktü

Bitcoin, Popüler Kripto Borsasının İflas Korkuları Üzerine Çöktü
10 Kasım 2022 21:07
131

Binance, FTX’i devralma planlarını rafa kaldırdıktan sonra kripto para piyasası sarsıldı

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, büyük bir kripto borsası olan FTX’in potansiyel iflas haberi üzerine yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine düştü.

Ticaret verilerine göre Bitcoin, Çarşamba günü %12 kayıpla kripto para başına 16.000$’ın altına düştü ve Kasım 2020’den bu yana en düşük seviyesi oldu. Perşembe günü erken işlemlerde kayıpların bir kısmını geri aldı, ancak GMT 08:00 civarında 16.665 $’da gün için hala %8’in üzerinde düştü.

Diğer büyük kripto para birimleri de geleneksel olarak Bitcoin’in piyasa hareketlerini izleyerek kırmızıda işlem görüyordu.

Kripto fiyatlarındaki düşüş, popüler kripto borsası FTX’in potansiyel çöküş haberlerinin ardından geldi. Bir likidite sıkıntısı yaşadıktan sonra, rakibi ve dünyanın en büyük kripto ticaret platformu Binance, işi devralarak FTX’i kurtarmayı kabul etti. Ancak Çarşamba günü geç saatlerde Binance, FTX’in ticari uygulamaları ve ABD’nin borsaya yönelik soruşturmaları konusundaki endişeleri öne sürerek anlaşmayla devam etmeyeceğini duyurdu.

Bir Binance sözcüsü CoinDesk’e verdiği demeçte, “Kurumsal durum tespitinin yanı sıra yanlış kullanılan müşteri fonları ve iddia edilen ABD ajans soruşturmalarıyla ilgili en son haber raporlarının bir sonucu olarak, FTX.com’un potansiyel satın alımını takip etmemeye karar verdik” dedi. “FTX’in sorunlarının kontrolümüzün veya yardım etme yeteneğimizin ötesinde olduğunu” söyledi.

Ticaret platformunun yerel kripto para birimi olan FTX tokeni, Binance’in açıklamasının ardından değerinin yaklaşık %40’ını kaybetti ve şirketin sorunlarıyla ilgili haberlerin bu hafta başlarında ilk kez ortaya çıkmasından bu yana %93’ün üzerinde değer kaybetti. CEO Sam Bankman-Fried, krizin ortasında milyarder statüsünü kaybetti ve tahmini kişisel serveti bir günde yaklaşık %94 düşerek 991,5 milyon dolara düştü.

FTX, 8 milyar dolarlık bir açıkla karşı karşıya olduğu ve bir kurtarma planı olmadan iflas edeceği konusunda uyardı. Bu, yatırımcıların kripto endüstrisine olan güvenini daha da azaltabilir, zaten bir kripto kredi şirketi olan Celsius’un iflasları ve Three Arrows Capital riskten korunma fonu ve ayrıca Terra blok zinciri ekosisteminin çöküşü tarafından tehlikeye atılabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.