Site icon Life Haber Ajansı

Bitcoin’in Yatırımcıları Bekleyen Kötü Bir Sürprizi Olabilir

638f717e2030272da553798c Life Haber Ajansı

Standard Chartered, en iyi kripto para biriminin FTX borsasının çöküşünün serpintilerinden gelecek yıl %70 düşebileceği konusunda uyardı…

Kripto para birimini kapsayan bir web sitesi olan Decrypt tarafından aktarıldığı üzere, çok uluslu banka Standard Chartered, Bitcoin fiyatının yatırımcılar için bir pazar sürpriziyle gelecek yıl 5.000 dolara kadar düşebileceğini söyledi.

Tahmin, İngiltere merkezli bankacılık grubunun piyasaların göz ardı edebileceğine inandığı yıllık olası senaryolar listesinin bir parçası olarak yapıldı.

Standard Chartered’ın küresel araştırma başkanı Eric Robertsen, medya tarafından görülen müşterilere bir notta, “Getiriler, teknoloji hisseleriyle birlikte düşüyor ve Bitcoin satışları yavaşlarken, zarar verildi” dedi. “Gittikçe daha fazla kripto şirketi ve borsa yetersiz likidite ile karşılaşıyor, bu da daha fazla iflasa ve dijital varlıklara olan yatırımcı güveninde bir çöküşe yol açıyor.”

Analist, biraz aşırı senaryoların “önümüzdeki yıl gerçekleşme olasılığının sıfırdan farklı olduğunu ve … maddi olarak piyasa mutabakatının veya kendi temel görüşlerimizin dışında kaldığını” kaydetti.

Robertsen , “kripto para birimleri daha da düşerken ve daha fazla kripto şirketi likidite sıkışıklığına ve yatırımcı çekilmesine yenik düştükçe” Bitcoin’in fiyatındaki düşüşün altında bir ralli ile aynı zamana denk gelebileceğini – potansiyel olarak ons ​​başına %30 artışla 2.250 $’a çıkabileceğini söyledi .

Standard Charted analisti, yatırımcıların piyasa oynaklığı zamanlarında istikrar için emtiaya akın etmesiyle altının kendisini güvenli bir sığınak olarak yeniden tesis edebileceğini söyledi.

Bitcoin, kripto para birimi alanındaki bir dizi yüksek profilli çöküşün ve özellikle de büyük kripto borsası FTX’in iflasının ardından bu yıl şimdiden %60’tan fazla düşüş yaşadı. FTX serpintisinden kaynaklanan bulaşma, son zamanlarda piyasada yayılıyor ve yatırımcının kriptoya olan güvenini azaltıyor.

Çarşamba günü, Bitcoin madeni para başına yaklaşık 16.800 dolardan işlem görüyordu.

Exit mobile version