Dolar 34,1522
Euro 37,1778
Altın 2.945,54
BİST 9.019,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 14°C
Cts 17°C
Paz 16°C

Bomba Tehdidi Nedeniyle Mumbai-New York Uçağı İndirildi

Bomba Tehdidi Nedeniyle Mumbai-New York Uçağı İndirildi
15 Ekim 2024 09:53

Pazartesi sabahı, Hindistan’ın Mumbai kentinden New York’a gitmekte olan bir Air India uçağı, sosyal medyada yapılan bomba tehdidi nedeniyle acil iniş yaptı. Uçakta bulunan 239 yolcu, güvenlik prosedürleri gereği Delhi’deki Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı’na yönlendirildi.

Mumbai Havalimanı yetkilileri, sabah saatlerinde eski adıyla Twitter olan X platformunda uçakta bomba olduğuna dair bir mesaj aldıklarını belirtti. Air India’ya ait AI119 sefer sayılı uçuş, kalkıştan kısa bir süre sonra güvenlik önlemleri kapsamında indirildi. Yetkililer, tüm yolcu ve mürettebatın güvenliği için gerekli protokollerin uygulandığını belirtti.

Bu olayın hemen ardından, IndiGo Hava Yolları’na ait Muscat ve Cidde uçuşları da benzer tehditler nedeniyle izole bölgelere çekildi. Hindistan, son dönemlerde sık sık bomba tehditleriyle karşı karşıya kalırken, güvenlik güçleri alarma geçti.

Olay, New York’ta yaşayan ve Hindistan’ın bölünmesi yönünde tehditler savuran Sih ayrılıkçı lider Gurpatwant Singh Pannun’un açıklamalarının ardından meydana geldi. Pannun, Hindistan’ın mevcut sınırlarının 2047 yılına kadar dünya haritasından silineceğini öne sürerek, ayrılıkçı hareketleri destekleme çağrısında bulunmuştu.

Hindistan, Pannun’u terörist ilan etmiş ve hakkında soruşturma başlatmıştı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.