Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

BTK Akademi’nin Mobil Uygulaması Kullanıma Açıldı

BTK Akademi’nin Mobil Uygulaması Kullanıma Açıldı
4 Eylül 2024 10:30

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sunulan ve yapay zeka eğitimlerini de içeren ücretsiz eğitim portalı BTK Akademi’nin mobil uygulaması bugün itibarıyla kullanıma açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BTK Akademi’nin bilimsel ve teknolojik eğitim anlayışıyla 2017 yılında hizmete sunulduğunu hatırlatarak, portalda sunulan eğitimlerin sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde, uzman iç eğitmenler ve çeşitli kurumların iş birliğiyle sağlandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, BTK Akademi portalının toplamda 2 milyon 258 bin 273 kayıtlı kullanıcıya ulaştığını ve haftalık olarak 600 bin ile 650 bin arasında görüntülendiğini duyurdu. Ayrıca, portalda haftalık ortalama 10 bin yeni kullanıcının eğitimlere katıldığını açıkladı. BTK Akademi’nin çevrim içi eğitim portalında, kişisel gelişimden yapay zekaya kadar birçok alanda toplam 146 bin dakika eğitim sunulmakta.

Mobil uygulamanın kullanıma açılmasıyla, kullanıcılar internetin olduğu her noktadan eğitimlere erişebilecek. Uraloğlu, mobil uygulama içinde masaüstü erişimde olduğu gibi 10 ana kategori ve 283 eğitim başlığının yer alacağını, kullanıcıların tek dokunuşla eğitimlere ulaşabileceğini ifade etti. Bu uygulamanın, masaüstü cihazlara erişim imkanı olmayan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.

BTK Akademi’nin eğitimleri, çevrim içi platformda sağlanan ivmeyi pekiştirmeyi ve yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen gençleri desteklemeyi amaçlıyor. Şu ana kadar 38 ilde 163 eğitim başlığında 6 bin 530 öğrenciye sınıf eğitimi verildi. Ayrıca, 22 ilde üniversite öğrencilerine yönelik atölye eğitimleri düzenlendi ve etkinliklerle sektörün önde gelen isimleriyle öğrenciler buluşturuldu.

Bakan Uraloğlu, “Her yaştan insanımızı BTK Akademi’nin geleceği tasarlayan eğitimleriyle ücretsiz olarak buluşturuyoruz” diyerek, eğitimlerin her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaştığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.