Dolar 32,5801
Euro 34,7733
Altın 2.509,80
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Büyük Kripto Merkezi İflas Uyarısı Veriyor…

Büyük Kripto Merkezi İflas Uyarısı Veriyor…
10 Kasım 2022 22:03
125

Bloomberg’e göre FTX, 8 milyar dolara kadar likidite açığıyla karşı karşıya.

Bloomberg Perşembe günü kaynaklara atıfta bulunarak, kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’in yatırımcılara nakit enjeksiyonu olmadan şirketin iflas başvurusunda bulunması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir kişiye göre, Bankman-Fried Çarşamba günü yaptığı bir konferans görüşmesi sırasında yatırımcıları kripto borsasının 8 milyar dolara kadar bir açıkla karşı karşıya olduğunu ve çözücü kalması için 4 milyar dolara ihtiyacı olduğu konusunda bilgilendirdi. İsmi açıklanmayan kaynak, FTX’in kurtarma finansmanını borç veya öz sermaye ya da ikisinin birleşimi şeklinde artırmaya çalıştığını açıkladı.

Bankman-Fried’in “Becerdim ” dediğini ve yatırımcıların yardım etmesi halinde “inanılmaz, inanılmaz derecede minnettar olacağını” da sözlerine ekledi. Çağrı, kripto borsası Binance, FTX satın alma planlarından vazgeçmeden önce gerçekleşti.

Bloomberg’in kaynağı, Bankman-Fried’in görüşme sırasında yatırımcılara defalarca Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun devralımdan uzaklaştığının doğru olmadığını söylediğini belirtti. Ancak yaklaşık bir saat sonra Binance, gerçekten geri çekildiğini söyledi.

Binance yaptığı açıklamada , “Umudumuz FTX müşterilerinin likidite sağlamasına destek olabilmekti, ancak sorunlar bizim kontrolümüz veya yardım etme yeteneğimiz dışında” dedi.

Binance, bir durum tespiti sınavı ve son zamanlarda yanlış kullanılan müşteri fonlarına ilişkin raporların yanı sıra ABD makamlarının şirkete yönelik iddia ettiği soruşturmaların ardından anlaşmadan çekildi. Anlaşmanın iptal edilmesi, Bitcoin fiyatının iki yılın en düşük seviyesine düşmesiyle kripto para piyasasında bir erimeyi tetikledi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.