Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

CANiK’in Yeni Fabrikası, Florida’da, Yıl Sonunda Faaliyete Başlayacak

CANiK’in Yeni Fabrikası, Florida’da, Yıl Sonunda Faaliyete Başlayacak
16 Ekim 2022 23:05
112

Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, CANiK markası ile katıldıkları AUSA 2022 sonrası açıklamalarda bulundu. Aral, ABD’nin Florida eyaletinde yıl sonunda faaliyete başlayacak CANiK’in yeni fabrikası ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

CANiK, Amerikan Kara Kuvvetleri Derneği (AUSA) tarafından düzenlenen yıllık toplantı, konferans ve fuar organizasyonu olan AUSA’ya katıldı. ABD’nin başkenti Washington’da, 10-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte, CANiK’in en yeni ürün ve aksesuarları görücüye çıktı. Bunların arasında CANiK M2 QCB, görev tabancası METE ve MECANIK markalı ürünler ön plana çıktı.

“ABD’ye 100 Milyon Doların Üzerinde Satış Yapmayı Hedefliyoruz”

CANiK ARMS AUSA FUARI 2 1536x743 1 Life Haber Ajansı

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, fuar kapsamındaki değerlendirmesinde “Yeryüzünün en büyük 6’ncı hafif silah üretici firması olarak CANiK markamızla büyüme yolculuğumuza hız kesmeden devam ediyoruz. En büyük pazarlarımızdan biri olan ABD’de çok yakında yeni fabrika yatırımımız üretime geçecek.  Florida’da yıl sonunda faaliyete başlayacak yeni fabrikamızla ilgili hazırlıklara devam ediyoruz. AUSA 2022, CANiK’in faaliyetlerini ve 2023 vizyonunu ABD devlet kurumları temsilcileri ile paylaştığımız önemli bir fuar oldu. Yıl sonuna kadar ABD’ye 100 milyon doların üzerinde satış yapmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

CANiK ARMS AUSA FUARI 3 1920x1295 1 Life Haber Ajansı

Aral, AUSA 2022 ile ilgili olarak “Bu fuar özellikle Amerikalı devlet otoritelerine ve devlet ihaleleri alan tüm platform üreticilerine CANiK’in üstün ateşli silahları ile dost ve müttefik tüm ülkelerde çözüm ortağı olabileceğini bir kez daha göstermiş oldu.” dedi. 2018 yılında, ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Kurumu’nun açtığı 800 bin adetlik tabanca alımı ihalesinde, CANiK markası ile son 4’e kaldıklarını hatırlatan Aral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, ABD’de bir Türk savunma sanayi firmasının eriştiği en büyük başarıydı. Ayrıca ABD’de çok sayıda kamu kurumu, büyük tabanca alımı ihalelerini, yine 2018’de gerçekleştirmişti. 2023 yılında bu ihalelerin üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmiş olacak. Dolayısıyla 2023 yılından itibaren bu kurumların yeniden ihaleler açacaklarını öngörüyoruz. Amerikalı son kullanıcıların talepleri ise alınacak tabancaların farklı aksesuarlarla uyumlu olması gerektiği yönünde. Dünyadaki neredeyse tüm evrensel aksesuar üreticilerinin optik nişangahtan taktik fenerlerine ve susturucularına kadar tüm ürünleriyle uyumlu CANiK tabanca ve 12.7mm uçaksavarımızla bu ihalelerdeki en güçlü adaylardan biri olacağımızı ziyaretçilerimize göstermiş olduk. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.