Dolar 32,6731
Euro 35,4172
Altın 2.505,29
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kamu Düzeni Kırmızı Çizgimizdir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kamu Düzeni Kırmızı Çizgimizdir”
3 Temmuz 2024 09:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında, sığınmacılarla ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Kamu düzeni, devletimizin kırmızı çizgisidir. Hangi bahaneyle olursa olsun bu çizginin aşılmasına, çiğnenmesine eyvallah demeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Kabine üyelerine başarılar diledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı görevine ise Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi. Erdoğan, her iki bakanın da seleflerinden devraldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarına inandığını belirtti.

Kurban Bayramı ve Tatil Süreci

Erdoğan, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, dokuz günlük tatil süresince yaşanan yoğun trafikten bahsetti. Emniyet güçleri, karayolları ve sağlık birimlerinin bayram süresince en fazla mesai yapan görevliler olduğunu vurgulayan Erdoğan, tüm personele teşekkür etti. Bayram süresince yaşanan anız ve orman yangınlarına da değinen Cumhurbaşkanı, yangınlarda hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele

Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede etkin adımlar attıklarını ve dünyada orman yangınlarıyla mücadelede insansız hava araçları (İHA) kullanan iki ülkeden biri olduklarını belirtti. 14 Bayraktar TB2 İHA’nın yeşil vatanı yedi gün 24 saat izlediğini ifade eden Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan ekipmanların ileri teknolojiyle yenilendiğini ve 25 bin personel ile 122 bini aşkın gönüllünün ormanları korumak için fedakârca çalıştığını söyledi.

Tarım ve Çiftçiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımın ülke açısından stratejik bir sektör olduğunu vurguladı ve son 21 yılda reel rakamlarla 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdiklerini belirtti. ÇAYKUR’un çay alım fiyatı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday ve arpa alım fiyatı üzerinden yapılan eleştirilere cevap veren Erdoğan, çiftçilerin yanında olduklarını ve tarımsal desteklerin devam edeceğini söyledi.

İsrail Saldırganlığı ve Bölgesel Güvenlik

Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına sert tepki göstererek, İsrail’in saldırganlığı durdurulmadıkça hiçbir devletin kendini emniyette hissedemeyeceğini ifade etti. Türkiye’nin bölgedeki güvenlik önceliklerini buna göre tayin ettiklerini belirten Erdoğan, barış, diyalog ve diplomasiyi en üst seviyede devreye almanın önemine dikkat çekti.

Sığınmacılar ve Kamu Düzeni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu düzeninin devletin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak, “Nefret söylemlerine, faşizme, ırkçı vandallığa ve provokasyonlara boyun eğmeyeceğiz” dedi. Kayseri’de yaşanan taciz vakası üzerinden çıkarılmak istenen kaos planlarına dikkat çeken Erdoğan, bu tür provokasyonlara izin vermeyeceklerini belirtti. Kayseri’deki olaylar sonrasında 474 provokatörün gözaltına alındığını açıkladı.

Suriye’deki Durum

Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’deki mevcudiyetinin terör devleti kurma planlarının önündeki en büyük engel olduğunu belirtti. Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve milli birliğini korumanın Türkiye’nin önceliği olduğunu vurgulayan Erdoğan, güvenli ve emin bir Suriye’nin herkes için iyi olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, sığınmacılar konusunda sert mesajlar içerirken, Türkiye’nin bölgesel güvenlik ve tarım politikalarına da ışık tuttu. Kamu düzeninin kırmızı çizgi olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye’nin iç ve dış tehditlere karşı kararlılıkla mücadele edeceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.