Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Adım: Türkiye’nin Yeni Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Adım: Türkiye’nin Yeni Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Açıklandı
7 Eylül 2024 11:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki stratejik yaklaşımını ve hedeflerini içeren yeni bir genelge yayımladı. Genelgede, bilgi ve iletişim teknolojilerinin haberleşme, ulaşım, enerji, bankacılık, finans ve sağlık gibi birçok sektörde yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte, siber güvenliğin milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası haline geldiği vurgulandı.

Türkiye’nin jeopolitik önemi, ekonomik yapısı ve teknoloji alanındaki son yıllardaki gelişmeleri nedeniyle siber tehdit aktörlerinin ilgisini çektiğine dikkat çekilen genelgede, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki erken tedbirleri ve ulusal siber güvenlik organizasyonunun güçlü yapısıyla öne çıktığı belirtildi. Bu bağlamda Türkiye’nin, ulusal siber güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol üstlendiği ifade edildi.

Genelgede, Türkiye’nin siber güvenlik konusundaki kararlı yaklaşımının bir parçası olarak 2013-2014, 2016-2019 ve 2020-2023 dönemlerini kapsayan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planları hazırlandığı ve ilgili tüm paydaşlarla çalışmalar yürütüldüğü hatırlatıldı.

Yeni dönemin hedef, strateji ve eylemlerini belirleyen Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği içinde hazırlandı. Bu yeni stratejinin Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki öncü konumunu daha da güçlendireceği belirtiliyor.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi (2024-2028), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi internet adresinde yayımlanacak. Strateji doğrultusunda hazırlanan Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı (2024-2028) ise ilgili kurumlarla paylaşılacak. Genelgede, tüm kurum ve kuruluşların belirlenen görev ve sorumlulukları titizlikle yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Bu yeni strateji ve eylem planı ile Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki gücünün artırılması ve daha güvenli bir dijital ortam sağlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.