Dolar 34,1093
Euro 37,8820
Altın 2.800,11
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 23°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rize’de Toplu Açılış ve Anahtar Teslim Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rize’de Toplu Açılış ve Anahtar Teslim Töreni
29 Temmuz 2024 11:46

Rize, Türkiye – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Rize’ye ve Türkiye’nin diğer 80 iline hizmet etme konusundaki kararlılığını vurguladı.

“Şehirlerimize Hizmet Sevdamız Dönemlik Değil, Ömürlüktür”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Rize ile olan bağlarını şu sözlerle ifade etti: “Köküm sensin, dalım sensin, evim sensin, yolum sensin, gönlüm sensin, dilim sensin. Rabb’im vermiş seni bize, ömrüm sana feda Rize.” Rize’nin kendisi için önemini belirten Erdoğan, hizmetlerinin dönemlik değil, ömürlük olduğunu ve Allah ömür verdikçe çalışmaya devam edeceğini söyledi.

2021 Sel Felaketinde Verilen Sözler Yerine Getirildi
Erdoğan, 2021 yılında yaşanan sel felaketi sonrası Rize’de yapılan çalışmaları anlattı. Afetzedeler için inşa edilen köy evleri, konutlar ve dükkânların tamamlandığını belirterek, bu yerlerin anahtar teslimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Erdoğan, “AFAD ve TOKİ ile beraber Çayeli Büyükköy ve merkez Muradiye’de 108 konutun yanı sıra 10 dükkânı tamamladık. Bugün bunların anahtar teslimini yapıyoruz,” dedi.

Ayder Yaylası’nda Büyük Değişim
Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi’nin önemli bir ayağı olan 1800 araçlık kapalı otoparkın açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, bu otoparkın üstünün yeşil alan ve ağaçlarla süslendiğini söyledi. Erdoğan, Ayder Yaylası’nın eski güzelliğine kavuşması için toplam 2 milyar 687 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Rize ve Bölgeye Yeni Yatırımlar
Erdoğan, Rize Belediyesi’nin ve diğer kurumların hayata geçirdiği projelerin açılışını da gerçekleştirdi. Toplamda 1,6 milyar liralık 32 kalem hizmet ve yatırımın Rize’ye kazandırıldığını belirtti. Ayrıca, Rize İyidere Lojistik Limanı’nın yapımında yüzde 50 ilerleme kaydedildiğini ve bu limanın 2026 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini duyurdu.

Muhalefete Eleştiri
Konuşmasında muhalefete de değinen Erdoğan, CHP’li belediyelerin SGK prim borçlarını ödemediğini ve borçlarını sürekli artırdığını söyledi. CHP yönetimini eleştirerek, “Borçlarının hatırlatılması CHP’yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu, muvazeneleri kaydı, motor su kaynattı,” ifadelerini kullandı.

Rize Valiliği ve Güneysu Devlet Hastanesi Ziyareti
Törenden sonra Rize Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin’den kent hakkında bilgi aldı. Ardından Güneysu Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Erdoğan, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Bu ziyarette Erdoğan’a Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonunda hak sahibi afetzedelere anahtarlarını teslim etti ve ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da hazır bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.