Dolar 34,0646
Euro 37,8417
Altın 2.801,48
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 23°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Devlet Ormanlarında Kaçak Yapılara Gece Baskını: Yıkım ve El Koyma Kararı Çıktı!

Devlet Ormanlarında Kaçak Yapılara Gece Baskını: Yıkım ve El Koyma Kararı Çıktı!
11 Eylül 2024 13:35

Devlet Ormanlarındaki Kaçak Yapılara Karşı Sıkı Tedbirler: Yıkım ve El Koyma Kararı Resmi Gazete’de Yayınlandı

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir kararla, devlet ormanlarında kaçak olarak yapılan tesisler, binalar, ekilen ve dikilen alanlarla mahsullere karşı sert tedbirler getirildi. Bu düzenlemeye göre, devlet ormanlarındaki izinsiz yapı ve tesisler, hiçbir ek karar gerekmeksizin Orman Genel Müdürlüğü tarafından yıkılacak ve sökülecek.

Kaçak Yapılar ve Tesisler Derhal Ortadan Kaldırılacak

Karara göre, devlet ormanlarında kaçak olarak inşa edilen yapılar, tesisler, ve izinsiz ekim-dikim yapılan alanlar, Orman Genel Müdürlüğü tarafından doğrudan yıkılacak. Bu işlemler, herhangi bir ek karar alınmasına gerek olmadan gerçekleştirilecek.

Masraflar Şüpheliden Tahsil Edilecek

Kaçak yapıların yıkım işlemleri sırasında oluşacak tüm masraflar, suçlu kişiden tahsil edilecek. Yani, yapıların yıkılması için harcanan maliyetler, kaçak inşaatı gerçekleştiren kişilerden alınacak.

Suçlarla Mücadelede Yeni Prosedürler

Karara göre, açma, işgal ve faydalanma ile izinsiz dikim ve ekim yapılması gibi suçlarla ilgili olarak, suçun başlangıç tarihinden itibaren Cumhuriyet savcısına bilgi verilecek. Bu, olayın derhal yetkili merciler tarafından müdahale edilmesini sağlayacak.

Bu yeni düzenlemeyle, devlet ormanlarının korunması ve kaçak yapıların önlenmesi amacıyla daha etkili bir yol izleneceği belirtiliyor. Orman Genel Müdürlüğü, bu düzenlemenin uygulanmasıyla orman alanlarının korunmasını sağlamayı hedefliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.