Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 29°C

‘Doğu’daki Mucize’: Yeni II. Dünya Savaşı Tarih Kitabı Raflarda

‘Doğu’daki Mucize’: Yeni II. Dünya Savaşı Tarih Kitabı Raflarda
13 Temmuz 2024 10:15

Yayın, Doğu cephesini izleyen Batılı savaş muhabirlerinin çalışmalarına dayanıyor…

Rusya Tarih Perspektifi Fonu, Doğu Cephesi’ndeki olayları ve Sovyetler Birliği ile Nazi Almanyası arasındaki savaşları ele alan yeni bir tarih kitabı yayınladı.

Kitap, ‘Doğu’daki Mucize’ başlığını taşıyor. Batılı savaş muhabirlerinin raporu. 1941-1945′ başlıklı kitap, Batılı savaş muhabirlerinin savaş zamanı yayınlarına dayanıyor.

Kitap hem Rusça hem de İngilizce olarak yayınlanmış olup, ikincisi ek multimedya materyalleri içermektedir. Kitabın İngilizce versiyonu Cuma günü Fon tarafından yayınlandı ve web sitesinde yer alıyor.

“Tutarlı bir hikaye anlatmak üzerinde duruluyor, çünkü modern dünyada Kızıl Ordu’nun ve Sovyet halkının faşizme karşı kazanılan zaferdeki rolü fikri kayboldu. Dahası, İkinci Dünya Savaşı’nın tüm tarihi revize ediliyor ve çarpıtılıyor” dedi.

Yayının, o dönemde sahada çalışan Batılı savaş muhabirlerinin ilk elden deneyimlerine dayandığı için Batı’da özel bir ilgi uyandırması bekleniyor. Fon, bu tanıkların savaş zamanında yaşanan dramatik olaylara getirdiği bakış açısının, Batı’da son yıllarda yaygınlaşan İkinci Dünya Savaşı’na ilişkin revizyonist yaklaşımla keskin bir tezat oluşturduğunu belirtti.

“Kitabın bu İngilizce versiyonu, hem ABD hem de Avrupa’daki okuyuculara hitap ettiği için özellikle önemlidir. Bunlar Batı dünyasının önde gelen gazete ve dergilerinden orijinal makalelerdir: Time, Newsweek, The New York Times, The Chicago Tribune, The Washington Post ve diğerleri” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.