Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 29°C

Elon Musk ve Biden Arasında Bağışlı Söz Dalaşı

Elon Musk ve Biden Arasında Bağışlı Söz Dalaşı
18 Temmuz 2024 12:16

ABD Başkanı, milyarder girişimcinin Trump yanlısı bir Super PAC’ı finanse etmeyi planladığı iddialarının ardından kampanyasına bağış çağrısında bulundu…

Joe Biden, milyarderin Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı destekleyen bir gruba büyük katkılarda bulunmayı planladığına dair iddiaların ardından Elon Musk’ı “ve zengin dostlarını” ABD başkanlık seçimlerini “satın almaya” çalışmakla suçladı.

Biden’ın kişisel sosyal medya hesabından Çarşamba günü yapılan bir paylaşımda, aynı gün açıklanan pozitif Covid-19 testine atıfta bulunularak “Hastayım” denildi. ABD Başkanı verdiği yanıtta cümleye şöyle devam etti: “Elon Musk ve zengin dostlarının bu seçimi satın almaya çalışması.”

Paylaşım, Amerikalıları Demokratların bağış platformu ActBlue aracılığıyla Biden’ın kampanyasına katkıda bulunmaya çağırdı. Bu bağış platformu, Cumartesi günü bir mitingde Trump’a suikast girişiminde bulunan Thomas Crooks’un 17 yaşındayken bu platforma küçük bir bağışta bulunması nedeniyle gündemde.

Biden’ın konuşmasına tepki gösteren Musk şunları söyledi: “Onun kafasının içinde kirasız yaşıyorum.”

Biden, 2020’de Demokratların adaylığını bir “elit komplo” sayesinde garantilediği iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Eleştirmenler, güçlü parti yöneticilerinin, zengin bağışçıların ve medyanın, ön seçim yarışında önde giden ilerici Senatör Bernie Sanders’ın altını oymak için onun adaylığı etrafında birleştiğini iddia etti.

Demokrat müesses nizamın geniş kesimleri, ruhsal durumunu ve Trump’ı tekrar yenemeyeceği endişelerini gerekçe göstererek Biden’a bu yılki yarıştan çekilmesi için baskı yaparken, Başkan elit karşıtı bir haçlı gibi davranıyor.

“Elitlerin – şimdi sizden bahsetmiyorum – partideki elitlerin ‘Oh, onlar çok daha fazlasını biliyor’ demesi beni çok sinirlendiriyor. Benim aday olmam gerektiğini düşünmeyenler bana karşı aday olsun. Başkanlık için adaylığınızı açıklayın, kurultayda bana meydan okuyun,” diyen Biden geçen hafta MSNBC’nin ‘Morning Joe’ programına sadece sesli bir telefon görüşmesi yaptı.

Biden, geçen ay Trump’a karşı yaptığı ve sık sık dalgın göründüğü ve tutarsız sesler çıkardığı felaket bir münazaradan sonra daha fazla inceleme altına alındı ve dört yıl daha görev yapmak için zihinsel olarak yetersiz olduğu algısını körükledi.

Musk, sınır güvenliğinin arttırılması ve “wokizm” karşıtlığı gibi bazı muhafazakâr politikaları açıkça destekliyor. Bu hafta, Altın Eyalet’teki öğretmenlerin çocuklarının okullarda transseksüel olarak tanımlanması durumunda ebeveynleri bilgilendirmelerini yasaklayan bir yasanın ardından işlerini Kaliforniya’dan Teksas’a taşıyacağını açıkladı.

Medya, Musk’ın Trump’ı destekleyen yeni bir süper siyasi eylem komitesine (PAC) ayda yaklaşık 45 milyon dolar bağış yapmayı planladığını bildirdi. Musk bu iddiaya sosyal medyada “sahte gnus” caps’i paylaşarak tepki gösterdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.