Dolar 32,9667
Euro 35,2829
Altın 2.462,12
BİST 10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 29°C

Erdoğan: “Kriz Masalları Boş, Türkiye’yi Büyütüyoruz!”

Erdoğan: “Kriz Masalları Boş, Türkiye’yi Büyütüyoruz!”
5 Haziran 2024 11:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı. Erdoğan, felaket tellallarına ve fitne tüccarlarına aldırmadan Türkiye’yi büyütme ve kalkındırma mücadelesi verdiklerini vurguladı.

Eğitim Kazasında Şehit Olan Pilotlara Başsağlığı

Konuşmasının başında, eğitim sırasında kaza kırıma uğrayan uçakta şehit olan iki pilot için başsağlığı dileyen Erdoğan, “Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin” dedi.

Kabinenin Birinci Yılı

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından kurulan kabinenin birinci yılını doldurduğunu belirten Erdoğan, “85 milyonun her bir ferdine şahsımıza, partimize ve ittifakımıza duydukları güven için yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şeffaf ve Hesap Verebilir Yönetim

Erdoğan, hükümetlerinin 22 yıllık iktidar döneminde 18 kez sandıkta millete hesap verdiğini belirtti. Hükümet olarak 85 milyonun tamamının hizmetinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Emekçinin olduğu kadar işverenin de hükümetiyiz. Köylünün olduğu kadar şehirlinin de hükümetiyiz” dedi.

Adalet Hizmetlerinde İyileştirmeler

Adalet hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi konusuna da değinen Erdoğan, son bir yılda beş adalet sarayının hizmete açıldığını ve 11 ilde yeni adliye binalarının inşaatına başlandığını söyledi. Erdoğan, “Adaletin, hızlı ve tarafsız bir şekilde işletilmesi için hiçbir fedakârlıktan çekinmeyeceğiz” dedi.

Aile Kurumunun Güçlendirilmesi

Aile kurumunun önemine dikkat çeken Erdoğan, küresel kültürün desteklediği cinsiyetsizleştirme politikalarına karşı durduklarını belirtti. Aileyi güçlendirmek için birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Güçlü aile, güçlü Türkiye vizyonuyla bu alandaki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Çalışma Hayatında İyileştirmeler

Çalışma hayatına yönelik adımları anlatan Erdoğan, asgari ücretin net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıkladı. İşsizlik oranının yüzde 8,6 ile son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini belirten Erdoğan, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Deprem Bölgesi ve Afetlere Hazırlık

6 Şubat 2023 depreminin ardından yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, depremzedeler için 451 bin 297 bağımsız bölümün inşasına başlandığını ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini söyledi. “Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek, sorumluluk makamındaki herkes için milli bir görevdir” dedi.

Enerjide Bağımsızlık Hedefi

Enerji alanında yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, Filyos’ta günlük doğal gaz üretiminin 5,1 milyon metreküpe ulaştığını ve 2 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacının buradan karşılandığını belirtti. Karadeniz gazının sevincini milletle paylaşmak için başlatılan 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz desteğinin bir yıl boyunca devam edeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını “Bugün hak için, halk için ve Türkiye için ne yaptık?” sorusunu sormaktan geri durmayacaklarını belirterek tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.