Dolar 34,0673
Euro 37,8514
Altın 2.797,09
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 23°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Erdoğan: “Türkiye, Zulme Karşı Durarak İnsanlığın Vicdanı Oldu”

Erdoğan: “Türkiye, Zulme Karşı Durarak İnsanlığın Vicdanı Oldu”
29 Temmuz 2024 11:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Gazze ve Filistinli kardeşleri için yaptığı çalışmaları vurguladı. Erdoğan, “Türkiye, zulme karşı durarak insanlığın vicdanı oldu. Kimseden çekinmeden, lafımızı esirgemeden, kimin ne dediğine bakmadan Gazze ve Filistin için harekete geçtik” dedi.

Erdoğan, Rize’nin kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu toplantının ülke ve millet için hayırlı olmasını temenni etti. Rize’de afet konutları ve Ayder Yaylası projelerinin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, toplam tutarı 1,6 milyar lirayı bulan eser ve yatırımların Rize’ye hayırlı olmasını diledi. Özellikle Ayder Yaylası’na yapılan yatırımlara dikkat çekerek, doğanın korunmasına verdikleri önemi belirtti.

Konuşmasında, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşında barış ve istikrar için çabaladığını ifade eden Erdoğan, Batılı savaş baronlarının bu krizden kazançlı çıktığını, ancak Türkiye’nin denge politikası izleyerek bu ateşin Karadeniz’e sıçramasına engel olduğunu söyledi. Erdoğan, Gazze’deki soykırım karşısında Türkiye’nin insani yardımlarda en önde olduğunu belirtti.

Batı dünyasının Gazze konusundaki tutumunu eleştiren Erdoğan, Amerikan Temsilciler Meclisi’ndeki sahneleri kınadı ve Netanyahu gibi isimlerin yalanlarının alkışlanmasının büyük bir akıl tutulması olduğunu söyledi. Türkiye’nin güçlü ve bağımsız olma hedefini yineleyen Erdoğan, her alanda tam bağımsız Türkiye için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Ekonomide ve savunma sanayinde kaydedilen ilerlemelere dikkat çeken Erdoğan, son 22 yılda Türkiye’nin önemli başarılara imza attığını belirtti. Ekonomideki zorluklara rağmen uygulamaya konulan Orta Vadeli Program’ın olumlu etkilerinin görülmeye başlandığını ifade etti.

Erdoğan, enflasyonun düşüşe geçeceğini, istihdam verilerinin olumlu yönde ilerlediğini ve Türkiye’nin bu sürecin sonunda çok farklı bir ülke olacağını vurguladı. Programı düzenleyenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandıran Erdoğan, açılışı yapılan eserlerin Rize’ye hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.