Dolar 32,9889
Euro 35,2596
Altın 2.458,13
BİST 10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 29°C

Erdoğan: “Yeni Anayasa Konusunda Samimiyiz ve Uzlaşıya Açığız”

Erdoğan: “Yeni Anayasa Konusunda Samimiyiz ve Uzlaşıya Açığız”
3 Haziran 2024 21:43

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin “Türkiye’nin Ortak Aklı” temasıyla Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlediği “31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nın kapanışında konuştu. Erdoğan, yeni anayasa konusunda samimi olduklarını ve uzlaşıya açık olduklarını belirtti. “Biz yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz. Oturalım, konuşalım, el ele verelim, en geniş mutabakatla Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım,” dedi.

Konuşmasına, İstanbul Küçükçekmece’de çöken binada vefat eden vatandaş için rahmet, yaralananlar için acil şifa dileyerek başlayan Erdoğan, UMKE ve AFAD ekiplerinin hızla enkaz alanına müdahale ettiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

“Filistin’de Katliam 76 Yıldır Kesintisiz Devam Ediyor”

Filistin davasının ve Gazze’deki katliamın gündemlerinin en üst sırasında olduğunu belirten Erdoğan, Filistin halkının 76 yıldır zulme maruz kaldığını ve topraklarının gasp edildiğini vurguladı. Erdoğan, “Filistinli çocuklar 76 yıldır şımarık bir devlet tarafından öldürülüyor. Türkiye olarak bu zulme her platformda itiraz ediyoruz. Filistin halkının yanında duruyoruz ve duracağız,” dedi.

“Demokrasiyi Vesayetin Karanlığından Çıkardık”

AK Parti’nin reformcu ruhunu kaybetmediğini ifade eden Erdoğan, demokrasi ve özgürlükler konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Erdoğan, “Demokrasiyi vesayetin, vesayetçilerin karanlığından çıkardık. Millî iradeyi darbelerin karanlığından kurtardık. Türkiye’nin geleceği daha fazla demokrasi ve özgürlükte,” dedi.

“Terör Üreten Bataklıklar Kurutulmadan Türkiye Huzura Eremez”

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, “Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör üreten bataklıklar kurutulmadan Türkiye huzura eremez. FETÖ ile mücadelede rehavete kapılma lüksümüz yok,” dedi.

“Enflasyon Sorununu Mutlaka Çözeceğiz”

Ekonomideki gelişmelere de değinen Erdoğan, 2024 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarının umut verici olduğunu söyledi. “Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon oranlarını inşallah yakalayacağız. Turizmde bu sene 60 milyar dolarlık gelirle rekor kırmayı hedefliyoruz,” dedi.

“Rehavete Kapılmak Bize Yakışmaz”

Erdoğan, “Rehavete kapılmak bize yakışmaz. Kibirlenmek bize yakışmaz. Milletimizin sıkıntılarının çözüm adresi olacağız. Eksiklerimizi tamamlayacağız, sorunlarımızın üzerine kararlılıkla gideceğiz,” dedi.

Toplantının başarıyla icrasında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, vatandaşlara selamlarını iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.