Site icon Life Haber Ajansı

EYT Teklifi 2023’e Kaldı!

tbmm Life Haber Ajansı

Muhalefetin itirazlarına rağmen AK Parti’nin kabul edilen grup önerisine göre; Meclis gündeminin ön sıralarına alınan tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık’ta tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması halinde, TBMM’nin 27, 28 ve 29 Aralık günleri toplanmaması istendi. 

Bu karara göre; TBMM 26 Aralık Pazartesi’nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek. EYT düzenlemesi henüz gündemin ön sıralarına alınmadığı için, söz konusu düzenleme bir son dakika değişikliği olmazsa 2023 yılında Meclis’te görüşülecek.

MTV’de yüzde 50 indirim!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) uygulanacak yeniden değerleme oranında indirim yetkisini kullandı. Yeni yılda MTV yüzde 122,9 yerine 61,5 oranında artacak. Bu artışla en düşük MTV 219 TL’ye, en yüksek MTV 101.153 TL’ye çıktı.

5 virüsle savaşıyoruz!
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener “Kovid-19’u kenara bırakırsak, 4-5 farklı virüsle mücadele ediyoruz. Hepsi solunum yolu enfeksiyonu, damlacık yoluyla bulaşıyor” dedi.

Asgari ücret yarın belli olacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, asgari ücret zammını bekleyenlere müjde: “Yarın asgari ücret konusunu açıklığa kavuşturacağız. Bugün Bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız.” dedi

Exit mobile version