Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

EYT’de Beklenen Haber Geldi

EYT’de Beklenen Haber Geldi
22 Eylül 2022 02:16
147

Prim gün sayısına düzenleme yolda!
EYT ve asgari ücret zammı için Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi. “Aralık geliyor” diyen Bakan Bilgin, “Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız” şeklinde konuştu. EYT bekleyenlerin prim gün sayılarına ilişkin de konuşan Bakan, yeni bir düzenleme yapılacağının altını çizdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım” diyerek aralık ayını işaret etti.
“Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız” diyen Vedat Bilgin, “Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

EYT’DE PRİM GÜN SAYISI SORUNUNA DÜZENLEME
Bakan Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de prim gün sayılarına ilişkin çok önemli bir haberi daha paylaştı. Prim gün sayısındaki farklılıklara işaret eden Bakan, “Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı söyleyeyim” dedi.

“HAYAT PAHALILIĞI ENFLASYONUN KENDİSİ DEĞİLDİR AMA ÖNEMLİ SONUÇLARINDAN BİRİDİR”
Bir toplumda sağlıklı düzen varsa esnafın sorunlarının çözülerek mutlu olması gerektiğini dile getiren Bilgin, “Dünyada pandemi ve sonrasında ortaya çıkan, küresel ölçekte ortaya çıkan küresel ölçekte yaşanan enerji krizi, onunla beraber ülkeleri farklı düzeyde etkileyen enflasyon, bütün toplumsal kesimleri etkiledi, zorladı. Enflasyonun tahribatı var, alım gücünü azaltıyor. Hayat pahalılığı enflasyonun sonuçlarından birisidir, kendisi değildir ama önemli sonuçlarından biridir” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal yönünün hep var olduğunu hatırlatan Bakan Bilgin, “Devletimiz, ABD gibi 20 trilyon doları aşan bir milli gelire sahip değil. İngiltere gibi 4 trilyon dolara yakın bir milli gelire sahip değil. Reel olarak baktığımız zaman 1 trilyon doların eşiğinde olan üretim kapasitesine sahip bir ülkeyiz ama buna rağmen Türkiye, 20 trilyon dolarlık ekonominin, 5 trilyon dolarlık ekonominin yaptığını sosyal bakımdan yaptı, vatandaşlarını korudu” ifadelerini kullandı.

“Bugün içinde yaşadığımız konjonktürün meydana getirdiği bir negatif tablo var. En azından endişeler var. Nedir o tablo, işte enflasyon meselesi var. Türkiye’nin bu işsizlik problemi var. Enflasyona karşı muhtelif mücadele yaklaşımları var” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’nin önündeki sorunların çözüleceğini belirterek şunları aktardı:

“Biz ne yapıyoruz, enflasyona rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz iki çeyrekte yüzde 7,5 ve 7,6 Türkiye büyüdü. Büyüyerek ne yaptı, yaklaşık bir milyona yakın istihdam üretti. Sorunun çözümü bu. Enflasyona karşı küçülerek değil, büyüyerek enflasyonu çözeceğiz. Üretimle, ihracatla çözeceğiz. Türkiye ne kadar ihracat yaparsa, döviz geliri elde ederse, turizm geliri elde ederse enflasyona karşı o kadar üretime dayalı gücünü kullanarak bu sorunu aşma kabiliyetine sahip olur. Bu konuda tereddüdünüz olmasın. Enflasyonu kontrol altına alıp büyüme yoluyla enflasyonun meydana getirdiği tahribatı aşacağız. Biz de Bakanlık olarak sosyal politikalarla enflasyonun meydana getirdiği eşitsizlikleri, sosyal sorunları çözeceğiz. Asgari ücretle çözeceğiz, 3600 ile çözüyoruz, EYT ile çözeceğiz. Bunların hepsi önümüzdeki dosyalarda birer birer çözülüyor. Geçici işçiler sorununu çözeceğiz, taşeronların kamuya alınmasında o yıllarda yaklaşık 90 bin kişi dışarıda kalmıştı. Onların sorununu çözerek, bütün bunları çözerek ilerleyeceğiz.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.