Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Fed Faiz Kararını Açıkladı!

Fed Faiz Kararını Açıkladı!
22 Eylül 2022 00:46
201

Fed Başkanı Powell’dan “Mücadeleye devam” mesajı
Tüm dünya Fed’in faiz kararına kilitlenmişti. Piyasaların merakla beklediği gelişme yaşandı ve Fed faiz kararını açıkladı. Fed politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3,00-3,25 aralığına yükseltti. Fed’in açıklamasında, gelecek dönem toplantılarda faiz artışlarının devam etmesinin uygun olacağı yönündeki yönlendirmenin yeniden kullanılması dikkati çekti. Fed Başkanı Powell ise açıklamasında Fed’in enflasyon yüzde 2’ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini bildirdi.
Küresel piyasalarda Fed’in faiz kararı bekleniyordu. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu akşam yüzde 84 ihtimalle 75 baz puan faiz artışı yapacağı tahmin ediliyordu. Analistler kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını kaydediyordu. Fed haziran ayındaki faiz kararında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmişti ve bu, 28 yılın en sert faiz artışı olmuştu. Fed temmuz ayında da politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2,25-2,50 aralığına yükseltmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Fed’in faiz kararı merak ediliyordu. Fed politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3,00-3,25 aralığına yükseltti.

Chicago Fed Life Haber Ajansı
Federal Reserve Bank of New York

Fed’den yapılan açıklamada, faiz oranının artırılması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.
Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC), maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon elde etmeyi amaçladığı vurgulanan açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yüzde 3,00-3,25 aralığına yükseltilmesine karar verildiği bildirildi.
Piyasaların genel beklentisi Fed’in politika faizini 2 ayın ardından üçüncü ayda da 75 baz puan artırması yönündeydi. Piyasalarda Fed’in politika faizini 1980’ler den beri ilk kez 100 baz puan artış beklentisi ise yüzde 20’de kalmıştı.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.