Dolar 33,9924
Euro 37,8627
Altın 2.822,34
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 25°C

#FreePavel: Elon Musk, Durov’un Gözaltına Alınmasına Tepki Gösterdi

#FreePavel: Elon Musk, Durov’un Gözaltına Alınmasına Tepki Gösterdi
27 Ağustos 2024 10:39

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Paris-Le Bourget havaalanına varmasının ardından Cumartesi günü gözaltına alındı. ABD’li teknoloji mogulu Elon Musk, Durov’un serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Fransız yetkililer, 39 yaşındaki çift vatandaş Pavel Durov’un, platformunda gerçekleştirilen çeşitli suçlarda suç ortağı olduğunu öne sürüyor. Yetkililer, Telegram’ın yetersiz moderasyon nedeniyle yasaların ihlaline olanak sağladığını savunuyor.

Musk, sosyal medya platformunda Durov’un Amerikan muhafazakâr gazeteci Tucker Carlson ile çevrimiçi ifade özgürlüğü hakkında konuştuğu bir videoyu paylaştı ve “Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması beni mutlu ediyor” dediği anları gösterdi. Musk, videonun altına ‘#FreePavel’ etiketi ekledi.

Musk, gözaltına alınma haberini hızla kınadı: “Görüş: 2030’larda Avrupa’da bir meme beğendiğiniz için idam ediliyorsunuz” yorumunu yaptı.

Ayrıca, “Tehlikeli Zamanlar” notunu, “özgür konuşmanın saldırıya uğradığı” ülkeleri listeleyen bir gönderiye yazdı. Fransa’nın Durov’u gözaltına alması da bu listeye dahil edildi.

Fransız medyasına göre, Durov, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den özel jetle Fransa’ya geldi. Yanında bir koruma ve bir asistanla birlikte olduğu bildirildi. Le Figaro’nun kaynaklarına göre, Durov’un Paris’te en az bir gece geçirmesi ve akşam yemeği planları yaptığı belirtiliyor.

Durov, Birleşik Arap Emirlikleri, Saint Kitts ve Nevis, Fransa ve memleketi Rusya’nın vatandaşıdır. Moskova’nın Paris’teki büyükelçiliği durumla ilgilendiğini ancak resmi bir yardım talebi almadıklarını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.