Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C
Çar 24°C

FTX Paniği Diğer Kripto Platformlarına da Yayılıyor

FTX Paniği Diğer Kripto Platformlarına da Yayılıyor
18 Kasım 2022 00:13
146

FTX iflas başvurusunda bulunduktan sonra müşteriler paralarını talep ederken Gemini’nin likidite sıkışıklığıyla karşı karşıya olduğu bildiriliyor

FTX kripto para borsasının hızlı çöküşünün sonuçları, sektördeki daha fazla şirketin ciddi likidite sorunlarıyla karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Winklevoss kardeşlerin sahibi olduğu Gemini, para çekme konusunda acele ediyor.

Blockchain analitik platformu Nansen’in verilerine göre, son yedi gün içinde Gemini, anketin son 24 saatinde çekilen 485 milyon dolarla birlikte 682 milyon dolarlık net çıkış kaydetti.

Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından kurulan şirket, Çarşamba günü faiz getiren Kazanç hesaplarından para çekme işlemlerini durduracağını açıklayarak kripto yatırımcılarını sakinleştirmeye çalışıyor. Kazanç hesapları için borç verme ortağı, en eski ve en tanınmış kripto brokerlerinden biri olan Genesis’tir.

Gemini , “Genesis Global Capital’in … para çekme işlemlerini duraklattığının ve 5 iş günlük hizmet düzeyi sözleşmesi (SLA) kapsamında müşteri itfalarını karşılayamayacağının farkındayız” dedi ve müşterilerin fonlarını kullanmalarına yardımcı olmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Kazan programından “mümkün olan en kısa sürede.”

Kripto borsası Genesis Çarşamba günü, yatırımcı paniğinin bir sonucu olarak müşteri çekme işlemlerini ve yeni kredi vermeyi durdurduğunu doğruladı.

9 Kasım’da, FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından iki gün önce, Cameron Winklevoss, FTX’i ince örtülü bir şekilde eleştirdi ve tweet attı: “Sizin tarafınızdan açıkça yetkilendirilmedikçe ve talimat verilmedikçe, fonlarınızla hiçbir şey yapmayız. Düzenleyici gözetim, Gemini gibi şirketlerin söylediklerini yapmalarını sağladığı için önemlidir.”

Bir zamanlar kripto ticareti için büyük bir aracı kurum olan FTX, kayıplarını telafi etmek isteyen 1 milyon kadar yatırımcıya sahip olabileceğini açıkladı. Bahamalar merkezli aracı kurumun milyarlarca borcu var.

11 Kasım’da Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulunan FTX’in iflası, müşterilerin birkaç gün önce platformdan para çekmeye çalıştıklarında yaşanan likidite açığının sonucuydu. Kaynaklara atıfta bulunan Reuters’e göre, açık, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in platformdan kripto para ticaret şirketi Alameda Research’e 10 milyar dolarlık müşteri fonu aktarmasının sonucu gibi görünüyor.

Düzenleyiciler şu anda Bankman-Fried ve ortaklarının müşteri fonlarını kötüye kullanıp kullanmadığını araştırıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.