Site icon Life Haber Ajansı

Gangsterden Politikacıya Dönüşen Kişi Canlı Yayında Öldürüldü

Atiq Ahmed Life Haber Ajansı

Atiq Ahmed ve erkek kardeşi, kuzey Hindistan’da gazeteci kılığında silahlı kişilerce vurularak öldürüldü.

Hintli gangster ve eski siyasetçi Atiq Ahmed, Cumartesi gecesi kardeşiyle birlikte polis eşliğinde gazetecilerle konuşurken canlı yayın sırasında vurularak öldürüldü. Cinayet, Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinin Allahabad olarak da bilinen Prayagraj şehrinde meydana geldi.

Adam kaçırma suçundan müebbet hapis cezasını çekmekte olan Atiq Ahmed ve kardeşi Eşref, sağlık kontrolü için hastaneye götürülüyordu.

Elleri kelepçeli ve yanında memurlar bulunan Ahmed, yakın mesafeden vurulduğu sırada birkaç gazeteciyle konuşuyordu. Kardeşi de öldürüldü. Bir polis memuru ve bir muhabir yaralandı.

Saldırganın Ahmed’in kafasına silah dayadığı anlar videoya yansıdı. Kardeşler yere düştükten sonra diğer saldırganların da cesetlere birkaç el ateş ettiği görüldü.

Olay yerinde 3 zanlı gözaltına alındı. Polis memuru Ramit Sharma, saldırganların gazeteci kılığına girerek Ahmed’e yaklaştığını söyledi. “Her şey saniyeler içinde oldu,” dedi.

Hint medyası, bölgesel hükümet kaynaklarının tüm zanlıların sabıka kaydı olduğunu söylediğini aktardı. Haber kaynaklarının aktardığı bir suç raporuna göre, saldırganlar memurlara Ahmed kardeşleri “popüler olmak için” öldürmek istediklerini söylediler.

Ahmed, 1962’de Prayagraj’da doğdu. Medyaya göre, ilk olarak 17 yaşında cinayetle suçlandı ve sonunda Uttar Pradesh’te bir suç şebekesi yönetmeye başladı. Genel olarak, son yirmi yılda kendisine karşı açılan 100’den fazla ceza davası vardı.

Ahmed, ününe rağmen 1989 ile 2004 yılları arasında arka arkaya beş dönem Uttar Pradesh eyalet meclisinde görev yapmak üzere seçildi ve 2004 ile 2009 yılları arasında Hindistan ulusal parlamentosunun alt meclisi olan Lok Sabha’nın bir üyesiydi.

Geçen ay Ahmed, 2006 yılında avukat Umesh Pal’ı kaçırmaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Pal, Ahmed’in rakibi olan siyasetçi Raju Pal’ın 2005 yılında öldürülmesinde önemli bir tanıktı.

Umesh Pal Şubat ayında öldürüldü. Avukat cinayetinin zanlıları arasında Ahmed ve 19 yaşındaki oğlu Esad da yer aldı. Esad Perşembe günü polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Exit mobile version