Dolar 32,9116
Euro 35,2002
Altın 2.449,30
BİST 10.598,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Google, Veri İhlali Skandalı: Çocuk Sesleri Toplandı, Seyahat Bilgileri Sızdırıldı

Google, Veri İhlali Skandalı: Çocuk Sesleri Toplandı, Seyahat Bilgileri Sızdırıldı
5 Haziran 2024 12:04

404 Media’nın haberine göre, bir şirket içi veri tabanının sızdırılan kopyasında binlerce gizlilik ihlali ortaya çıktı…

ABD’li teknoloji devi Google, 404 Media’nın raporuna göre, altı yıl boyunca çocukların ses verilerini yanlışlıkla topladı ve araba havuzu kullanıcılarının seyahatleri ile ev adreslerini sızdırdı.

404 Media’nın raporunda, 2013-2018 yılları arasında Google’ın dahili veri tabanının gizlilikle ilgili binlerce olayı içerdiği belirtildi. Bu olaylar arasında, Google’ın kendi ürünleri ve veri toplama uygulamalarındaki sorunlar, üçüncü taraf tedarikçilerdeki güvenlik açıkları ve personel hataları yer alıyordu.

Rapora göre, bir Google konuşma hizmeti yaklaşık olarak 1.000 çocuğun sesini bir saat boyunca kaydetti. Google ekibi daha sonra bu kayıtları sildiğini açıkladı ancak olayın boyutu endişe yarattı.

Başka bir olayda, Google’ın Street View uygulaması, fotoğraflardan plaka numaralarını kopyalayıp saklamıştı.

Google, 404 Media’nın raporlarının altı yıl öncesine ait olduğunu ve o dönemde incelenip çözüldüğünü belirtse de, bu olaylar Google’ın güvenilirliğini sorgulayan bir zamanda meydana geldi.

Bu sızıntı, AI Overviews’tan gelen yanlış yanıtların Google’ı bu özelliği küçültmeye zorlamasının ardından gerçekleştiği için, şirketin güvenilirliği zaten sorgulanmaktaydı.

Google, 404 Media’nın paylaştığı raporların bazılarının aslında sorun olmadığını veya üçüncü taraf hizmetlerinde bulunan sorunlar olduğunu belirtti.

Bu olay, Google’ın veri güvenliği ve gizlilik politikalarıyla ilgili endişeleri artırdı ve şirketin bu konuda daha şeffaf olması gerektiği yönünde çağrıları beraberinde getirdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.