Site icon Life Haber Ajansı

Güney Koreli Muhalefet Lideri Boynundan Bıçaklandı

Lee Jae myung Life Haber Ajansı

Eski başkan adayı Lee Jae-myung Busan ziyareti sırasında saldırıya uğradı…

Güney Kore’nin ana muhalefetteki Demokrat Parti lideri Lee Jae-myung, Salı sabahı gazetecilerle yaptığı soru-cevap oturumu sırasında kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklanmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

Yonhap haber ajansının bildirdiğine göre olay saat 10:27’de kimliği belirsiz bir adamın Lee’ye yaklaşarak boynunun sol tarafından bıçaklamasıyla meydana geldi. Saldırgan kısa sürede etkisiz hale getirildi ve tutuklandı.

Olayın sosyal medyada paylaşılan çok sayıda videosunda Lee’nin etrafının bir gazeteci kalabalığı tarafından sarıldığı ve adamın aniden bıçakla üzerine atladığı görülüyor.

https://lifehaber.com/wp-content/uploads/2024/01/ssstwitter.com_1704224382947.mp4

İnternette dolaşan birkaç fotoğrafta politikacı gözleri kapalı bir şekilde yerde yatarken ve etrafındaki insanlar boynuna bir bez bastırırken görülüyor.

Durumu hemen netlik kazanmadı. Yonhap’a göre Lee’nin bilinci yerindeydi ancak saldırıdan yaklaşık 20 dakika sonra hastaneye götürülürken kanaması devam ediyordu.

59 yaşındaki Lee Jae-myung, 2022 başkanlık seçimlerini %0,73’lük bir farkla Yoon Suk-yeol’a karşı kaybetti ve 2027’de tekrar aday olması bekleniyor.

Sözcüsüne göre Başkan Yoon, Lee’nin güvenliğinden duyduğu derin endişeyi dile getirerek bu tür şiddet olaylarına hiçbir koşulda müsamaha gösterilmemesi gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version