Dolar 34,2867
Euro 37,2083
Altın 2.979,97
BİST 9.054,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

İran’dan İsrail’e Tehdit: Enerji Sektörüne Saldırıya Misliyle Karşılık Vereceğiz

İran’dan İsrail’e Tehdit: Enerji Sektörüne Saldırıya Misliyle Karşılık Vereceğiz
11 Ekim 2024 09:52

İran, enerji altyapısına yönelik herhangi bir İsrail saldırısına karşı misilleme yapacağını duyurdu. Tahran’dan üst düzey bir yetkilinin RT’ye verdiği bilgiye göre, ülke kendini savunmaya ve İsrail’in petrol ya da nükleer tesislerine yönelik bir saldırıya eşit ölçüde yanıt vermeye tamamen hazır.

Yetkili, İsrail’in İran’ın petrol altyapısını hedef alması durumunda, Tahran’ın İsrail’deki üç büyük petrol rafinerisini vuracağını belirtti. Elektrik santralleri veya nükleer tesisler gibi diğer altyapılara yapılacak saldırılar da benzer karşılıklar bulacak.

Eğer bir saldırıda sivil bölgeler hedef alınır ya da siviller zarar görürse, İran’ın nükleer doktrinini yeniden gözden geçireceği ve bu durumda farklı adımlar atabileceği ifade edildi.

İsrail’in İran’a yönelik olası bir saldırı hazırlığına dair endişeler, İran’ın 1 Ekim’de büyük bir balistik füze fırlatması sonrasında arttı. İran, bu saldırının Hamas lideri İsmail Haniye’nin Temmuz ayında Tahran’da suikasta uğraması ve geçen ay Lübnan’da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesine misilleme olduğunu açıkladı. İran, İsrail’i daha fazla saldırıya karşı uyararak, olası bir karşılığın daha büyük çatışmalara yol açabileceğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise İran’ın bu füze saldırısını “agresif ama isabetsiz” olarak nitelendirdi ve İsrail’in kesin ve ölümcül bir yanıt vereceğini söyledi. Gallant, “Saldırımız ölümcül, nokta atışı ve en önemlisi sürpriz olacak. Ne olduğunu ya da nasıl olduğunu anlamayacaklar; sadece sonuçları görecekler” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.