Dolar 34,2890
Euro 37,2177
Altın 2.989,60
BİST 8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 14°C
Yağmurlu
Samsun
14°C
Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İsrail Beyrut’u Bombaladı

İsrail Beyrut’u Bombaladı
31 Temmuz 2024 14:00

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bir Hizbullah komutanına yönelik hedefli bir saldırı gerçekleştirdiğini doğruladı. Lübnan’ın Beyrut kentinde bir bina, İsrail’in bir Hizbullah komutanını hedef aldığını söylediği saldırıda yıkıldı. Bu saldırı, bölgede daha geniş bir savaş endişesini artırdı.

Lübnan medyası, Salı akşamı Beyrut’un Haret Hreik mahallesinde patlama meydana geldiğini bildirdi. İsrail medyası ise hedef alınan bölgeyi Dahieh olarak tanımladı. Saldırıda uçak veya insansız hava araçlarının kullanılıp kullanılmadığı netlik kazanmadı.

RT Arabic muhabirine göre, saldırıda en az iki kişi öldü ve aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi yaralandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, saldırıyı doğruladı ve bunun Golan Tepeleri’ndeki bir köye ve birçok İsrailli sivilin öldürülmesine yönelik Cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıdan sorumlu Hizbullah komutanını hedef aldığını belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah’ın Majdal Shams köyüne saldırarak “kırmızı çizgiyi aştığını” söyledi. Bu, Dışişleri Bakanı İsrael Katz’ın son yorumlarını yineledi.

Cumartesi günü bir roketin bir futbol sahasını vurması sonucu çoğu çocuk olmak üzere on iki kişi, Dürzi köyü Majdal Shams’da hayatını kaybetmişti. İsrail Savunma Kuvvetleri, bu olaydan Hizbullah’ı sorumlu tutarken, Hizbullah bu sorumluluğu reddetti. Şii militan grup, İsrail’in herhangi bir saldırısına karşılık vereceğini belirtti.

İsrail medyası, hedef alınan kişinin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın “kıdemli danışmanı”, grubun hassas füze projesinin komutanı ve 1983’te Beyrut’taki Deniz Kuvvetleri kışlasının bombalanmasındaki rolü nedeniyle ABD tarafından aranan Fuad Şukr, namıdiğer Hac Muhsin olduğunu belirtti.

İsrail ve Hizbullah, aylardır roket ve insansız hava aracı ateşiyle karşılıklı saldırılarda bulunuyor ve her iki taraftan neredeyse 200.000 kişinin tahliye edilmesine neden oldu.

Batı Kudüs, aylardır Hizbullah’a karşı bir askeri operasyon tehdidinde bulunuyor ve aynı zamanda Gazze’deki Hamas’a karşı saldırılarına devam ediyor. Başkan Isaac Herzog, Haziran ayı başlarında Hizbullah’ın “terörist saldırganlığının durdurulması gerektiğini” ve İsrail’in harekete geçtiğinde dünyanın şaşırmaması gerektiğini belirtmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.