Dolar 34,2541
Euro 37,6052
Altın 2.927,05
BİST 9.160,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 24°C

İsrail’in Beersheba Şehrinde Terör Saldırısı: 1 Ölü, 9 Yaralı

İsrail’in Beersheba Şehrinde Terör Saldırısı: 1 Ölü, 9 Yaralı
7 Ekim 2024 10:09

İsrail’in güneyindeki Beersheba kentinde meydana gelen terör saldırısında en az bir kişi hayatını kaybetti, dokuz kişi ise yaralandı. Yerel yetkililer, saldırının Beersheba’nın merkezi otobüs terminalinde gerçekleştiğini ve saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

İsrail polisi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının bir silahlı saldırı olduğu şüphesiyle gelen bir ihbarı doğruladı ve saldırganın “etkisiz hale getirildiğini” duyurdu. Ayrıntılar henüz netleşmemiş olsa da, saldırının terör kaynaklı olduğu belirtiliyor.

İsrail’in sağlık servisi Magen David Adom, saldırıda dokuz kişinin yaralandığını ve saldırganın olay yerinde vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Saldırının ardından, durumu kritik olan 25 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

Ynet haber sitesi, saldırganın Negev bölgesindeki Bedevi topluluğundan bir kişi olduğunu ve saldırganın sabıkalı bir geçmişe sahip olduğunu aktardı.

Olay anına ait görüntüler, yerde kanlar içinde yatan bir kişinin üzerine silah doğrultan bir güvenlik görevlisi kadını gösteriyor. Diğer görüntülerde ise kanla kaplı zeminde başka bir ceset görülüyor.

Bu saldırı, İsrail ile Hizbullah arasında tırmanan gerilimin ortasında gerçekleşti. Hizbullah’ın uzun süredir liderliğini yürüten ve İsrail’e karşı direnişin sembolü olan Hasan Nasrallah’ın öldürülmesiyle bölgedeki gerginlik daha da artmış durumda.

Ayrıca İsrail, Hamas’ı ortadan kaldırmak için Gazze Şeridi’nde kara harekâtına devam ediyor. Hamas’ın bir yıl önce İsrail’e düzenlediği saldırıya yanıt olarak başlatılan bu operasyon, Gazze’de büyük yıkıma neden oldu ve İsrail ordusunun sivillere yönelik saldırıları nedeniyle uluslararası alanda sert eleştirilere maruz kaldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.