Site icon Life Haber Ajansı

İYİ Parti Aday Belirleme Çalışmalarını Hızlandırdı

meral aksener Life Haber Ajansı

Akşener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale’yi aday olarak belirlemesinin ardından aday belirleme çalışmaları hız kazandı.

Akşener, yeni yasama döneminde 31 Mart 2024 yerel seçimlerine hazırlık kapsamında başlattığı il turlarına öncelik verecek.

Akşener önümüzdeki hafta partisinin illerdeki belediye başkan adaylarını belirlemeye başlayacak.

Seçim kampanyasının bir parçası olarak şu anda bir “Yerel Yönetim Vizyon Belgesi” hazırlanıyor.

Bu belge, partinin Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından oluşturulan, eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Tosun başkanlığındaki ve akademisyenlerin de yer aldığı bir komisyon tarafından oluşturuluyor.

Raporda, sığınmacılar ve barınma başta olmak üzere İYİ Parti yönetimindeki bölgelerdeki kent sorunlarına yönelik öneriler yer alacak.

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, raporda gençler, kadınlar ve çocuklar için de planlar olduğunu belirtti.

Akburak, “Yerel çalışmalarımızın ana hedeflerini ortaya koyacak bir plan oluşturuyoruz. Taahhütlerimizi ve arzuladığımız belediyecilik türünü, ‘iyi belediyeciliği’ tanımlayacağız” dedi. Belediyeciliğin çocuklara, kadınlara ve gençlere nasıl fayda sağlayabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca yeşil belediyeciliğin potansiyelini de araştırıyoruz.

Exit mobile version