Site icon Life Haber Ajansı

Kalın ve Sullivan Görüşmesi

2022 10 02 ibrahimkalin 01 Life Haber Ajansı

Cumhurbaşkanlığı Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan arasında gerçekleşen görüşmede Türkiye-ABD ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri, savunma sanayinde ki işbirliği alanları ile Ukrayna savaşı, Ege ve Akdeniz, İsveç-Finlandiya’nın NATO üyelik süreçleri, Güney Kafkasya’da ki gelişmeler dahil bölgesel konular değerlendirildi.

Stratejik Mekanizmanın hayata geçmesi ile birlikte ortak çıkarlar temelinde işbirliği alanlarının artması beklentisi dile getirildi.

F-16 konusunda sürecin tamamlanmasının iki ülkenin stratejik çıkarlarına hizmet edeceğine vurgu yapıldı.

Türkiye’nin NATO’daki kilit rolüne vurgu yapılan görüşmede müttefiklerin ortak güvenlik risklerine ve tüm terör tehditlerine karşı uyum ve dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ege ve Akdeniz konularında Türkiye’nin hak ve çıkarlarını korumakta tereddüt göstermeyeceği vurgulanırken Yunanistan’ın uluslararası hukuka aykırı ve agresif eylemlerinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Küresel güvenlik ve istikrarı tehdit eden Ukrayna Savaşı’nın uluslararası hukuk temelinde bir an önce sona ermesi için diplomatik çabalara ağırlık verilmesinin önemine işaret edildi.

Exit mobile version