Site icon Life Haber Ajansı

Karadeniz’de Kokarca Böceği İstilası

APPLE BUG Life Haber Ajansı

Son zamanlarda Karadeniz bölgesinde kokarca böceği çok sıklıkla görülmeye başlandı. Bu böcek saldığı kötü kokuyla bilinmektedir.

Kahverengi kokarca böceği familyasından, Çin, Japonya, Kore Yarımadası ve Tayvan’a özgü bir böcek türüdür. Genellikle yaz sonunda ve sonbaharda dışarıdaki sıcaklıklar düşmeye başladığında evlerimize ve kapalı alanlara girmeye çalışırlar. Kokarca böcekleri, yazın meyve ve sebzelerle besleniyor.

Mahsulün dış kısmını delip suyunu emerek çürümesine neden olmalarıyla bilinirler. Kokarca böcekleri, meyvelerden yapılan şarap gibi ürünlere girebilir ve içeceğe kokarca böceklerinin kokusunu salarak aromasını bozabilir. Sonbahar ve kış aylarındaysa kokarca böcekleri, evleri istila edip perde ve halılarda lekeye neden olmalarıyla biliniyor. İstilacı bir tür olarak kabul edilen kahverengi kokarca böceği, kalabalık halde pencere çerçevelerinin etrafında toplaşır ve temizlemeye çalışırken nahoş kokulu yağlar oluşturabilecek dışkılar bırakır. Bilim insanlarına göre, bu tarz olayların gittikçe çoğalmasının nedeni, küresel ısınmanın etkisiyle meydana geldiği düşüncesini ortaya koymaktadır.

Exit mobile version