Dolar 32,5490
Euro 34,8241
Altın 2.439,12
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Kedinizin Davranışını Anlamakta Zorlanıyor musunuz?

Kedinizin Davranışını Anlamakta Zorlanıyor musunuz?
13 Kasım 2022 15:21
121

İşte Bilmeniz Gerekenler

shutterstock 479340757 scaled 1 1024x684 1 Life Haber Ajansı
Mırıldama, kedilerin yaşamları boyunca sadece iki günlükken gırtlaklarını kullanarak çıkardıkları sesi ifade eder. Bilim adamları, sesin mekanizmasını henüz tam olarak kavrayabilmiş değiller, çünkü bunu kolaylaştıran hiçbir özellik ile doğmazlar. Mırıldanma, mutlu olduklarında, minnettar olduklarında veya kendilerini sakin tutmaları gerektiğinde gerçekleşir.
blockspare placeholder img square Life Haber Ajansı

Enter Title

Enter Subtitle

Donec odit magni, nesciunt pariatur! Nec, purus voluptate ridiculus odit nobis euismod, ac laudantium facere perferendis!

blockspare placeholder img square Life Haber Ajansı

Enter Title

Enter Subtitle

Donec odit magni, nesciunt pariatur! Nec, purus voluptate ridiculus odit nobis euismod, ac laudantium facere perferendis!

blockspare placeholder img square Life Haber Ajansı

Enter Title

Enter Subtitle

Donec odit magni, nesciunt pariatur! Nec, purus voluptate ridiculus odit nobis euismod, ac laudantium facere perferendis!

cat meowing on wooden floor 125026653 5aeb0df043a103003619c114 1 Life Haber Ajansı
Bir kediniz varsa, ürettikleri birçok farklı sesin farkındasınızdır. Çoğunlukla annelerini arayan yavru kedi oldukları andan itibaren miyavlarlar. Yetişkinler olarak kediler de miyavlar ve bu sesi her duyduğunuzda arkasında her zaman bir sebep vardır. Kediler tarafından üretilen diğer sesler arasında tıslama, hırlama, cıvıldama ve ağlama sayılabilir.
catsniffing 1 Life Haber Ajansı
Kedilerin de çok meraklı olduğunu ve keşfetmeyi sevdiğini fark etmişsinizdir. Kendi sahiplerinin yüzleri de dahil olmak üzere her şeyi koklarlar. Sahiplerini koklamak, kendilerini güvende hissettiklerini göstermenin bir yoludur. Ayrıca ağızları açık takılmayı severler. Kedinizin bunu neden yaptığını merak ediyorsanız, bunu yaparak, çevrelerindeki eğlenceli buldukları kokuları dikkatlice analiz ediyorlar.
Bellyrub1 1 Life Haber Ajansı
İnsanlara çok benzer şekilde, kediler de dinlenirken bacakları geniş açık olarak sırt üstü yatar. Midenizi açığa çıkarmanın kedilerde bir savunmasızlık belirtisi olduğu düşünüldüğünde, kediniz bunu sizin önünüzde yaparsa, kendinizi onurlandırın. Bu, size güvendiği ve etrafınızda rahat hissettiği anlamına gelir. Bazı nadir durumlarda, bir kedi karnını sevmenize bile izin verebilir.
zleitwo9owc51 1024x717 1 Life Haber Ajansı
Kediler en çok bir topun içinde kıvrılmış uyurlar. Bu pozisyon onları güvende hissettirir, midelerini korur ve onları rahat ve sıcak tutar. Şöminenin yanında uyuyor olsa bile, bu pozisyon her kediye doğal olarak gelir. Bazen kedi, kucağınız, göğsünüz vb. gibi vücudunuzun bir bölümünde uyumayı tercih eder. Bunu, vücudunuz sıcak olduğu, güzel koktuğu veya sadece sizinle rahat olduğu için yapmayı severler.
DOES YOUR CAT SCRATCH 1 Life Haber Ajansı
Kediler, bu alışkanlığın sahibi olarak sizin için ne kadar can sıkıcı olursa olsun, bulabildikleri her şeyi tırmalamaktan hoşlanırlar. Bu, pençelerinin ölü olabilecek dış katmanını ortadan kaldırmanın yoludur. Tüm süreç onları tatmin ediyor ve aynı zamanda kendi bölgelerini işaretlemenin benzersiz yolu. Kedinizi bu davranıştan vazgeçirmek istiyorsanız, ona bir tırmalama tahtası satın almak ve onu gerçekten kullanmaya teşvik etmek en iyisidir.
235722 2000x1500 hidding cat 1024x768 1 Life Haber Ajansı
Kediler de arada bir saklanmaya ve dünyadan kaçmaya bayılırlar. Sığabilecekleri kadar dolap, kutu, dolap ve benzeri boşlukların içine saklanmayı severler. Bu gibi dar alanlar kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlar. Bu nedenle, kediniz birkaç gün aniden ortadan kaybolursa, şok olmayın. Bu, kedinin tehdit altında olduğunu hissetmesi durumunda daha da olasıdır.
DF805830 1B5A 46F1 B7EE A349653387FE 1 Life Haber Ajansı
Bazen kediler de tıpkı insanlar gibi huysuzlaşır. Böyle anlarda bir şeyi ısırma ihtiyacı hissedebilirler ve bu sizin parmağınız bile olabilir. Yavru kediler genellikle yaklaşık 10 haftalıkken 6 veya 7 yaşına kadar diş çıkarmaya başlar. Kediler ayrıca korktuklarında veya davranışlarınızda onları etkilemeyen farklı bir şey fark ettiklerinde ısırırlar.
61uc7 gifts3 797x1024 1 1 Life Haber Ajansı
Kedilere birçok oyuncak alabilirsiniz, ancak yine de arada sırada başka bir şey yemeleri gerekecektir. Ayrıca avlanmayı severler, bu yüzden evinizde bazı kemirgenler ortaya çıkarsa, en iyisi kedinin onları yakalayacağına inanın. Bazen kedi avını bitirmez ve onun yerine size hediye olarak getirebilir. Bu olduğunda, kedinizi azarlamamak en iyisidir, çünkü onlar sadece onları izlediğiniz ve ilgilendiğiniz için size teşekkür etmeye çalışırlar.
does my cat love me3 1 Life Haber Ajansı
Kediler çoğunlukla rahatsız edici görünebilir, ancak çok sevecendirler ve arada bir sahiplerine biraz sevgi gösterirler. Bunu size bakarken gözlerini yavaşça kırparak yapabilirler, siz de onları size bakarken yakalayabilirsiniz. Bunu yaptıklarında, sadece aynı şeyi tekrarlayın. Bazen sahiplerine kafa atarlar, hatta kendilerini size sürtünürler.
working from home with a cat 1 Life Haber Ajansı
Kediler ilgiyi severler ve bunu sizden almak için genellikle farklı şeyler yaparlar. Sizi uyandıracaklar, masanızın üzerine çıkacaklar, dikkatinizi çekmek için çalışma alanınızda oynayacaklar. Ancak bazen, tüm dikkatinizi çekmek için o kadar da sevimli olmayan davranışlar geliştirirler. Kedilerinizi her gün evcilleştirmek iyidir, ancak bu dikkat çekme davranışına alışmalarına izin vermeyin.
9fbcb1abd0b341feb2b57a8d10cf4898 1024x787 1 Life Haber Ajansı
Kediler her zaman farklı hareketlerle insanlarla iletişim kurmanın yollarını bulur. Üzüldüklerinde veya endişeli olduklarında işaretlerini kaçırmak özellikle zordur. Telaşlandıklarında kabarık bir görünümleri olduğunu fark edeceksiniz, donacaklar ve genellikle çok kavgacı bir duruş sergileyecekler. Ağladıklarını veya tısladıklarını fark edebilirsiniz. Bu olduğunda, kedi sakinleşene kadar uzak durmak en iyisidir.
Why does my cat rub against my legs 1 e1604459760691 1 Life Haber Ajansı
Bir kedi, sizinle ne zaman takılmak istediğini veya ne zaman yalnız kalmayı tercih ettiğini size her zaman bildirir. Kedi kendini arkadaşça hissettiğinde sana yaklaşacak ve senin seviyene çıkıp kafa patlatarak seni selamlamak isteyecektir. Ayrıca miyavladığını ve mutlu bir şekilde vücudunuza sürtündüğünü fark edebilirsiniz. Yapabileceğiniz en az şey, onu okşayarak ve kucaklayarak tatlı jeste yanıt vermektir.
stretchcat 1 Life Haber Ajansı
Kediler sık ​​sık esnemeyi severler ki bu da uyumayı sevdikleri düşünüldüğünde normaldir. Tıpkı bir insan gibi, bir kedi de kaslarını eski haline getirmek için gerilir. Bu, özellikle uzun süreler boyunca etkin olmadığında ortaya çıkar. Bunu yaptıklarında tansiyonları yükselir ve dolaşımları düzelir. Ayrıca iyi bir esnemenin onları harika ve rahat hissettirdiğini söylemeye gerek yok.
cats on catnip andrew marttila 13 1 Life Haber Ajansı
Kedinizin neden yüzünü kedi nanesine gömmeyi sevdiğini ve sonrasında garip davrandığını biliyor musunuz? Bunun nedeni, yapraklarında bulunan yağ olan nepetalaktondur. Bu madde kedinin burnundaki feromon reseptörlerini uyararak onun kızgınlıkta dişi gibi davranmasına neden olur. Sonuç olarak, kedi öforik, hatta halüsinasyon hissedebilir. Ayrıca sırt üstü dönebilir ve alışılmadık sesler çıkarabilir.
23447468 0 image a 32 1579120764791 1024x615 1 Life Haber Ajansı
Kediler, her hareketinizi izlerken genellikle eşyaların ve mobilyaların arkasına saklanır. En beklemediğiniz anda kedi üzerinize atlar ki bu biraz korkutucudur. diğer durumlarda, sadece size koşar ve tekrar uzaklaşmadan önce size yumuşak bir dokunuş verir. Bir ev kedisinin içeride kuşları kovalayamadığı için avlanıyormuş gibi hissetmesinin tek yolu budur. Bu onların avlanma pratiği yapmalarının ve aynı zamanda biraz enerji salmalarının bir yolu.
1de5084981dc429abd3f926451810d69 1 Life Haber Ajansı
Kedinizi okşarken ve arkasını kaldırdığını fark ettiğinizde, bu sadece onu mutlu ettiğinizi gösterir. Bir kedinin büyük sinir uçlarına sahip olduğu alanlardan bazıları boyun, kafa ve çeneyi içerir. Arkalarını kaldırmak, kendilerini rahat hissettikleri anlamına gelir ve bu, kedi esnediğinde de fark edeceğiniz bir şeydir. Aynı zamanda kedinin size duyduğu güvenin bir işaretidir.
funny jumping cats 92 880 1 1 Life Haber Ajansı
Kedilerin yapıları sayesinde zıplaması gerekiyordu. Arka bacakları, kedinin altı katına kadar sıçramalarına izin veren çok güçlü kaslara sahiptir. Bu nedenle en yüksek raflara bile tırmanabilirler. Dikenleri de çok esnektir ve havadayken bile bükülmelerine izin verir. Bu, düzgün bir şekilde inmeleri için duruşlarını düzeltmelerine yardımcı olur. Dengeleme konusunda da harikalar.
7b294 jerks13 1 Life Haber Ajansı
Köpekler komutları kolayca yerine getirirken, kediler aynı değildir. Cevap vermeyi umursamıyorlar, çok huysuz olabilirler ve bazen çok inatçıdırlar. Bu, her kedi sahibinin anlaması gereken bir şeydir. Kediler sadece canları istediği zaman bir şeyler yapar. Rastgele nesnelerden korkmaktan hoşlanmazlar ve en zararsız eylemler bile onları rahatsız edebilir. Bazen sadece yalnız zamana ihtiyaçları vardır.
why do cats like laying on plastic bags Blue Lynx Mitted Ragdoll Cat Trigg of Floppycats IMG 9673 scaled 1 1024x768 1 Life Haber Ajansı
Kediler ayrıca pipetten plastik poşetlere kadar plastik şeyleri severler. Kedi plastiği yutmadıkça sizi endişelendirmemesi gereken bir davranıştır. Kediler plastiğin dokusunu çekici buluyor. Ayrıca plastiğin tadını ve plastik kapların içinde saklanmış olabilecek yiyeceklerin kokusunu da severler. Çıtırtı sesleri de onları eğlendiriyor.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.