Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

Kenan Işık Hayatını Kaybetti: Efsane Sunucu 76 Yaşında Vefat Etti

Kenan Işık Hayatını Kaybetti: Efsane Sunucu 76 Yaşında Vefat Etti
29 Temmuz 2024 12:02

2014 yılında beyin kanaması geçiren ve o zamandan beri komada olan ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Kenan Işık Kimdir?

‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasının unutulmaz sunucusu Kenan Işık, 1947 yılında Malatya Yeşilyurt’ta doğdu. Tiyatroya olan ilgisi ilkokul yıllarında başladı ve ortaokul döneminde Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Lise öğrenimi sırasında Meydan Sahnesi’ne girdi ve 17 yaşında profesyonel tiyatrocu oldu.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Işık, 1973 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Uzun yıllar boyunca oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı olarak görev yaptı. Kenan Işık, onlarca oyun yazdı ve sahnede boy gösterdi. Oyuncu, yazar, yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30’un üzerinde ödül aldı.

1996 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak atandı ve 2000 yılında Devlet Tiyatroları’ndan emekli oldu. ABD, Almanya, Polonya gibi ülkelerde tiyatro araştırmaları yaptı ve ulusal ve uluslararası birçok konferans ve toplantıda moderatör ve konuşmacı olarak görev aldı.

Televizyon Kariyeri

Kenan Işık, televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı ‘Dadı’ adlı dizide rol aldı. En çok tanınmasını sağlayan ise ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ adlı yarışma programının sunuculuğu oldu.

Kişisel Hayatı ve Son Yılları

Kenan Işık, 1973 yılında Gülgün Ok ile evlendi ve 1980 yılında boşandı. İkinci evliliğini Beril Işık ile yaptı ve bu evliliğinden Mehmet ve Ahmet adında iki çocuğu oldu. 21 Mart 2014 tarihinde spor sonrası girdiği saunadan sonra fenalaşarak beyin kanaması geçirdi ve komaya girdi. Tedavisine Almanya’da devam edilen Işık, 10 yıl süren komanın ardından 76 yaşında hayatını kaybetti.

Anma ve Ödüller

Kenan Işık, tiyatro ve televizyon dünyasında kazandığı ödüllerle başarısını kanıtlamış bir isimdi. 2016 yılında Mehmet Aslantuğ tarafından Yıldırım Önal Anı Ödülü, 2017 yılında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü kendisine verildi. Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden eşi Beril Işık aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende, Kenan Işık’ın dünya çapında bir sanatçı olduğunu ve eşi Beril Hanım’ın müşfik bir eş olarak onunla ilgilenmesinin takdire şayan olduğunu belirtti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.