Dolar 32,8221
Euro 35,1421
Altın 2.449,46
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Açık
Samsun
28°C
Açık
Pts 28°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 27°C

Kesimhanelere Sıkı Denetim: Üç Kesimhanenin Onayı İptal Edildi

Kesimhanelere Sıkı Denetim: Üç Kesimhanenin Onayı İptal Edildi
13 Haziran 2024 11:09

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Türkiye genelindeki tüm kesimhanelerde yapılan denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Bakan Yumaklı, 532 kesimhanenin denetlendiğini ve bu denetimler sonucunda üç kesimhanenin onayının iptal edildiğini duyurdu.

Bakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Mayıs 2024 itibariyle 81 ilde onaylı kesimhanelerin rutin resmi kontrollerinin yanında tüm kesimhanelere yönelik ilave denetimler yapıldığını belirtti.

3 Kesimhanenin Onayı İptal Edildi, 6’sının Faaliyetleri Askıya Alındı

Yapılan denetimler sonucu üç kesimhanenin onayının iptal edildiğini ve faaliyetlerinin sonlandırıldığını bildiren Yumaklı, bu iptallerle birlikte kesimhane sayısının 529’a indiğini açıkladı. Ayrıca, denetimler neticesinde 529 kesimhaneden altısının faaliyetlerinin hijyen gereklilikleri sağlanıncaya kadar geçici olarak askıya alındığını ve 49 kesimhaneye çeşitli eksikliklerini gidermeleri için süre verildiğini belirtti. Yumaklı, “Altı kesimhaneye de idari para cezası uygulanmıştır,” dedi.

Bakan Yumaklı, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için her türlü tedbiri aldıklarını vurguladı ve vatandaşlardan olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaları çağrısında bulundu.

Vatandaşlara Uyarı

Kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlara da çağrıda bulunan Yumaklı, “İbadetimizi yerine getirirken hayvanlara eziyet etmeyelim. Kurbanlarımızı ilgili kurumların ve komisyonların belirlediği yerlerde keselim. Hayvanlarımızı kesecek kişilerin ehliyetli kişiler olduğuna dikkat edelim,” ifadelerini kullandı. Yumaklı, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, aileleri ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlara kavuşmalarını diledi.

Bu sıkı denetimlerin Kurban Bayramı öncesinde halkın güvenli ve sağlıklı bir bayram geçirmesini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.