Dolar 34,1884
Euro 37,0886
Altın 2.977,25
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Yağmurlu
Samsun
15°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Kirayı Elden Ödemek Yasak: Cezalar Kapıda!

Kirayı Elden Ödemek Yasak: Cezalar Kapıda!
17 Ekim 2024 10:34

Kira Ödemeleri Artık Banka ve PTT ile Yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kira ödemeleriyle ilgili önemli bir değişiklik ilan etti. Yeni gelir vergisi genel tebliğince, iş yeri ve konut kiralama işlemlerinde tahsilatların banka veya PTT aracılığıyla yapılması zorunlu hale geldi. Daha önce yalnızca konut kiralarında belirli bir tutarı aşan ödemeler için bu zorunluluk bulunuyordu; fakat artık tüm kira ödemeleri bu yöntemle gerçekleştirilecek.

Ceza Uygulamaları ve Kira Tutarları

Kira ödemelerini elden gerçekleştirenlere ceza kesilmeye başlanacak. Her tespit için kira tutarının yüzde 10’u oranında özel usulsüzlük cezası uygulanacak ve bu ceza, 5 bin liradan az olamayacak. Eski uygulamada ise bu oran yüzde 5 olarak belirlenmişti. Kiracı, elden yapılan ödemenin ardından 5 iş günü içinde durumu idareye bildirdiği takdirde, ceza uygulanmayacak.

Yeni Yıl ve Ceza Üst Sınırları

Yeni düzenleme ile birlikte bir takvim yılı içinde kesilecek olan ceza üst sınırı 8 milyon 700 bin liradan 20 milyon liraya çıkarıldı. Bu durum, kiracıları da kapsayan bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Kiracıların ödemelerini banka veya PTT üzerinden yapmamaları durumunda, ciddi mali sonuçlarla karşılaşabilecekleri anlaşılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.