Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

Kırmızı Kodlu Teröriste Gürz Darbesi!

Kırmızı Kodlu Teröriste Gürz Darbesi!
15 Ağustos 2024 11:52

Ağrı’nın Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-7” operasyonunda, kırmızı kategoride aranan ve sözde “Serhat Eyalet Komutanı” ile YJA-STAR sorumlusu olan Bervar kod adlı Seyran Çomak etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Bervar kod adlı Seyran Çomak’ın, aralarında 28 güvenlik görevlisi ve 1 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 72 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan 16 eylemin talimatını verdiği ve bu eylemlere bizzat katıldığı tespit edildi. İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan terörist, DNA testi ile kimlik tespiti yapılarak öldürüldüğü doğrulandı.

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın koordinasyonunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak helikopterleri, Jandarma SİHA’ları ve Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ile Güvenlik Korucusu Timleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız, duraksamayacağız” diyerek, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik etti ve milletin dualarının kahramanların yanında olduğunu belirtti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.