Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Kocaeli’de Motosikletli Kuryelere “Hızlı Değil Güvenli Teslimat” Eğitimi Verildi

Kocaeli’de Motosikletli Kuryelere “Hızlı Değil Güvenli Teslimat” Eğitimi Verildi
28 Ekim 2022 18:46
111

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, motosikletli kuryelere yönelik Hızlı Değil Güvenli Teslimat eğitimi düzenledi.

İzmit ilçesindeki İnterteks Fuar Alanı’nda düzenlenen programda konuşan Vali Seddar Yavuz, bir yerden başka bir yere gitmenin zorlaştığı ve toplu taşımanın önem kazandığı bir dönemden geçildiğini söyledi.

Salgın sürecinde hayat biçimlerinin değiştiğine işaret eden Vali Yavuz, evden çalışma, dijitalleşme gibi yeni çalışma modellerinin ortaya çıktığını, e-ticaretin artığını ve motosikletli kuryelerin günlük hayata hızlı bir şekilde girdiğini anlattı.

Vali Yavuz, motosikletli kuryelerin sağlığını ve can güvenliğini sağlamanın da görevleri arasında yer aldığını kaydetti.

Hızlı Olduğu Kadar Güvenli Teslimat Bizim İçin Önemli

Hızlı olurken can güvenliğinden taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, şöyle devam etti:

“Eğiterek, ileri sürüş tekniklerini göstererek, kasklarımızı mutlaka takarak, ona uygun kıyafetler giymek suretiyle kendimizi koruyarak kaza oranlarını düşürebilir, yaralanma ve can kayıplarını en aza indirebiliriz. Bugünkü eğitimle de bunu amaçlıyoruz. İl Emniyet Müdürlüğümüz çok güzel bir projeye imza atıyor. Hep beraber buradayız ve bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Hızlı olduğu kadar güvenli teslimat bizim için önemlidir. Bu eğitimler sürekli tekrarlanacak ve kardeşlerimizin daha iyi motosiklet kullanabilir hale getirilmelerini ve trafik kurallarına daha fazla uymalarını sağlayacak eğitimleri tamamlamış olacağız. Böylelikle ümit ediyoruz ki can güvenliğine katkımız olsun.”

İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da proje hakkında bilgi paylaştı.

Daha sonra motosiklet sürüş tekniğini geliştirmek ve meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla motosikletli kuryelere yönelik Hızlı Değil Güvenli Teslimat konulu trafik eğitimi verildi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve protokol üyeleri, eğitime katılan motosikletli kuryelere kask dağıtarak, günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.