Dolar 32,5010
Euro 34,5615
Altın 2.501,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 21°C
Cts 19°C

Koruma Altındaki Yaban Hayvanlarına Ait 624 Parça Eşya Ele Geçirildi

Koruma Altındaki Yaban Hayvanlarına Ait 624 Parça Eşya Ele Geçirildi
18 Kasım 2022 20:41
189

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir iş yerine yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 624 parçaya ve eşyalara el konuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğüne, “yasa dışı hayvan bulundurma” fiiline ilişkin bir ihbar ulaştı. İhbarı değerlendiren ekipler, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleriyle birlikte Küçükçekmece’deki bir iş yerine gitti. Savcılık izniyle burada yapılan aramada, koruma altındaki çok sayıda yaban hayvanına ait 624 parça bulundu.

El konulan parçalar arasında flamingo, sansar, yeşilbaş ördek, kızıl akbaba, yaban kazı, vervet maymununa ait tahnitler, domuz dişleri, küçük timsah postu, caretta caretta kaplumbağası kabuğu, piton yılanları derisi de yer aldı. Ayrıca, kurt, vaşak, leopar, kızıl geyik, yavru boz ayı ve tilki postları bulundu. Post ve boynuzların bir kısmından avize ve sandalye, hayvan derilerinden de çanta yapıldığı belirlendi.

El konulan 624 parça, Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

İş yeri sahibine Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerince Kara Avcılığı Kanunu’nun ilgili maddesi gereği idari para cezasının yanı sıra “Yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribat ve eksilmeye” istinaden her bir tür için ek para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.